Jadłospis (2024-05-13 - 2024-05-19)
poniedziałek - 2024-05-13 |
---|
ŚNIADANIE: ,,Kanapka z wędliną i ogórkiem świeżym, herbata owocowa” Składniki: Chleb pszenno-żytni (zawiera mąkę pszenną), masło 82%, wędlina wieprzowa, ogórek świeży, herbata owocowa, miód naturalny. II ŚNIADANIE: Arbuz OBIAD: ,,Zupa kapuśniaczek z ziemniakami na żeberkach, kaszka manna z truskawkami ” Składniki: Woda, kapusta kiszona, marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, żeberka wieprzowe, karkówka, mleko 2%, truskawki, kasza manna, koperek świeży, olej rzepakowy, cukier, miód, pieprz, zioła. ŚNIADANIE: ,,Chałka z masłem, kakao, paluszki z młodej marchewki” Składniki: Chałka (zawiera mąkę pszenną), marchew, masło 82%, mleko 2%, kakao, miód naturalny. |
wtorek - 2024-05-14 |
---|
ŚNIADANIE: ,,Kanapka z pasztetem i ogórkiem małosolnym, mleko” Składniki: Bułka grahamka (zawiera mąkę pszenną), pasztet luksusowy, ogórek małosolny, mleko 2%. II ŚNIADANIE: Banany OBIAD: ,,Kotlet mielony z ziemniakami, surówka z pora, kompot truskawkowy” Składniki: Woda, szynka bez kości, boczek świeży, ziemniaki, por, kapusta pekińska, majonez, jogurt naturalny, koperek świeży, natka pietruszki, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz, zioła. PODWIECZOREK: ,,Kisiel z bitą śmietaną, chrupki kukurydziane, śliwki, kakao ” Składniki: Śliwki, chrupki kukurydziane, kisiel, śmietana 30%, mleko, kakao . |
środa - 2024-05-15 |
---|
ŚNIADANIE: ,,Bułeczka z serem żółtym i sałatą, kakao ” Składniki: Bułka liliputka (zawiera mąkę pszenną), ser królewski, sałata, mleko 2%, masło 82%, miód naturalny, kakao. II ŚNIADANIE: Gruszki OBIAD: ,,Zupa ogórkowa z ziemniakami, pierogi z mięsem” Składniki: Woda, ogórki kiszone, marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, skrzydełka, porcje rosołowe, pierogi (zawierają mąkę pszenną, jajka, mleko 2%) , miód, cukier, natka pietruszki, sól, pieprz, zioła. PODWIECZOREK: ,,Kanapka z wędliną i pomidorem, mleko” Składniki: Chleb razowy (zawiera mąkę żytnią), wędlina, pomidory, mleko 2% |
czwartek - 2024-05-16 |
---|
ŚNIADANIE: ,,Jaglanka z płatkami migdałowymi, rodzynkami i jabłkiem, bułka paryska z masłem, Składniki: Mleko 2%, kasza jaglana, bułka paryska (zawiera mąkę pszenną), masło 82%, jabłka, migdały w płatkach. II ŚNIADANIE: Jogurt OBIAD: ,,Gulasz z indyka z kaszą bulgur, buraczki, kompot z wiśni” Składniki: Woda, filet z indyka, kasza bulgur, buraczki, owoce mrożone, śmietana 18%, cytryny, olej rzepakowy, cukier, sól, pieprz, zioła. PODWIECZOREK: ,,Sałatka owocowa, krakersy” Składniki: Banany, ananas, jabłko, gruszka, krakersy (zawierają mąkę pszenną), |
piątek - 2024-05-17 |
---|
ŚNIADANIE: ,,Jajka gotowane ze szczypiorkiem, kanapka z masłem, woda z cytryną”. Składniki: Woda, chleb słonecznikowy (zawiera mąkę pszenną), jajka, masło 82%, szczypiorek, cytryny, miód. II ŚNIADANIE: Jabłka OBIAD: ,,Filet z łososia świeżego zapiekany w piecu z ziołami, ziemniaki puree z koperkiem, brokuły, kompot.” Składniki: Woda, łosoś-filet, ziemniaki, brokuły, śliwki mrożone bez pestek, śmietana 18%, koperek zielony, natka pietruszki, olej rzepakowy, tarta bułka, masło klarowane, cukier, sól, pieprz, zioła. PODWIECZOREK: ,,Ciasto maślane, mleko, kiwi” Składniki: Ciasto maślane (zawierają mąkę pszenną, jajka), mleko 2%, kiwi. |