Jadłospis (2024-05-06 - 2024-05-12)
poniedziałek - 2024-05-06 |
---|
ŚNIADANIE: ,,Kanapka z wędliną i ogórkiem świeżym, mleko” Składniki: Chleb pszenno-żytni (zawiera mąkę pszenną), masło 82%, wędlina wieprzowa, ogórek świeży, mleko 2%. II ŚNIADANIE: Arbuz OBIAD: ,,Zupa porowa z ziemniakami i mięskiem mielonym, pancakes z syropem klonowym ” Składniki: Woda, marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, mięso mielone z łopatki wieprzowej, mąka pszenna, jajka, mleko 2%, serki topione Hochland, maślanka, koperek świeży, olej rzepakowy, cukier, cukier puder, syrop klonowy, pieprz, zioła. ŚNIADANIE: ,,Bułka z serem żółtym i sałatą, kakao” Składniki: Bułka liliputka (zawiera mąkę pszenną), ser salami, sałata, masło 82%, mleko 2%, kakao, miód naturalny. |
wtorek - 2024-05-07 |
---|
ŚNIADANIE: ,,Parówka z szynki na ciepło, kanapka grahamka z masłem, pomidorki koktajlowe, mleko” Składniki: Bułka grahamka (zawiera mąkę pszenną), parówka z szynki 94%, pomidorki koktajlowe, mleko 2%. II ŚNIADANIE: Kinder kanapka (zawiera mleko i czekoladę), OBIAD: ,,Rosół, kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem” Składniki: Woda, filet z kurczaka, passata pomidorowa, ananas, papryka świeża, marchew, ryż brązowy, seler, pietruszka, porcje rosołowe, natka pietruszki, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz, zioła. PODWIECZOREK: ,,Budyń wiśniowy z sosem czekoladowym, banan ” Składniki: Mleko 2%, banany, czekolada mleczna, czekolada gorzka, budyń wiśniowy. |
środa - 2024-05-08 |
---|
ŚNIADANIE: ,,Jajecznica ze szczypiorkiem, kanapka z masłem, herbata owocowa ” Składniki: Chleb graham (zawiera mąkę pszenną), jajka, szczypiorek, masło 82%, herbata malinowa, pieprz mielony, sól, miód naturalny. II ŚNIADANIE: Winogrona OBIAD: ,,Zupa: marchwianka na skrzydełkach z jarzynami, makaron z białym serem” Składniki: Woda, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, skrzydełka, makaron świderki, twaróg półtłusty, miód, cukier, natka pietruszki, sól, pieprz, zioła. PODWIECZOREK: ,,Jogurt naturalny z truskawkami” Składniki: Jogurt naturalny, truskawki. |
czwartek - 2024-05-09 |
---|
ŚNIADANIE: ,,Kanapka z wędliną i pomidorem, mleko” Składniki: Chleb żytni (zawiera mąkę pszenną), mleko 2%, masło 82%,wędlina, pomidor, herbata miętowa. II ŚNIADANIE: Gruszka OBIAD: ,,Kotleciki z polędwicy wieprzowej z kaszą bulgur, mizeria, kompot z wiśni” Składniki: Woda, polędwica wieprzowa, kasza bulgur, ogórki świeże, owoce mrożone, śmietana 18%, cytryny, jajka, tarta bułka, olej rzepakowy, cukier, sól, pieprz, zioła. PODWIECZOREK: ,,Bułka z dżemem, mleko, marchewka” Składniki: Bułka maślana (zawiera mąkę pszenną), dżem truskawkowy, marchewka, masło 82%,mleko 2%. |
piątek - 2024-05-10 |
---|
ŚNIADANIE: ,,Zupa mleczna z kaszką manną, bułka paryska z masłem, kalarepka”. Składniki: Mleko 2%, bułka paryska (zawiera mąkę pszenną), masło 82%, kaszka manna, miód, cukier, kalarepka II ŚNIADANIE: Jabłka OBIAD: ,,Filet z pstrąga tęczowego z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej, kompot.” Składniki: Woda, pstrąg tęczowy- filet, ziemniaki, kapusta kiszona, śliwki mrożone bez pestek, śmietana 18%, koperek zielony, natka pietruszki, olej rzepakowy, cukier, sól, pieprz, zioła. PODWIECZOREK: ,,Ciasto maślane, mleko” Składniki: Ciasto maślane (zawierają mąkę pszenną, jajka), mleko 2%, kiwi. |