Jadłospis (2024-05-27 - 2024-06-02)


Jadłospis na dzień 2024-05-27
poniedziałek - 2024-05-27
27.05.2024r. (poniedziałek)
ŚNIADANIE: ,,Kanapka z wędliną i ogórkiem świeżym, mleko”
Składniki: Woda, chleb graham (zawiera mąkę pszenną ) masło 82%, wędlina, ogórki gruntowe, mleko
II ŚNIADANIE: Arbuz
OBIAD: ,,Żurek z białą kiełbasą i jajkiem, placuszki z jabłkami””
Składniki: Woda, kiełbasa biała, kiełbaska drobiowa, żur, marchew, ziemniaki młode, pietruszka, seler, mleko 2%,mąka pszenna, jajka, jabłka, śmietana 12%, natka pietruszki, koperek zielony, olej rzepakowy, sól, pieprz mielony, zioła.
PODWIECZOREK: ,,Bułka z serem żółtym, sałatą, kakao”
Składniki: Bułka pszenne (zawiera mąkę pszenną ),masło 82%, ser salami, sałata, mleko 2%, kakao.
Jadłospis na dzień 2024-05-28
wtorek - 2024-05-28
28.05.2024r. (wtorek)
ŚNIADANIE: ,,Kanapka z wędliną i pomidorem, mleko”
Składniki: Bułka grahamka (zawiera mąkę pszenną),masło 82%, wędlina, pomidor, mleko 2%.
II ŚNIADANIE: Banany
OBIAD: ,, Pulpety w sosie koperkowo-śmietanowym z ryżem brązowym, groszek z marchewką, kompot śliwkowy”.
Składniki: Woda, boczek świeży, łopatka świeża, ryż brązowy, groszek zielony mrożony, marchewka młoda, śliwki bez pestek, cytryny, jajka, olej rzepakowy, koperek zielony, natka pietruszki, śmietana 18%, cukier, sól, pieprz, zioła.
PODWIECZOREK: ,, Jogurt MONTE, biszkopty, truskawki”
Składniki: Jogurt MONTE (zawiera mleko), biszkopty (zawiera mąkę pszenną), truskawki.
Jadłospis na dzień 2024-05-29
środa - 2024-05-29
29.05.2024r. (środa)
ŚNIADANIE: ,, Zupa mleczna z makaronem pełnoziarnistym, bułka paryska z masłem, pomidorki koktajlowe”
Składniki: Bułka paryska (zawiera mąkę pszenną ),makaron pełnoziarnisty, masło 82%, mleko 2%, pomidorki koktajlowe, miód naturalny.
II ŚNIADANIE: Jabłka
OBIAD: ,,Polędwiczki z kurczaka, ziemniaki puree z koperkiem, surówka z selera, sok pomarańczowy”
Składniki: Woda, polędwiczki z kurczaka, marchewka, seler, śmietana 12%, cytryny, olej rzepakowy, sok pomarańczowy, natka pietruszki, sól, pieprz mielony, zioła.
PODWIECZOREK: ,,Kanapka z szynką wieprzową i papryczką czerwoną, mleko”
Składniki: Chleb baltazar (zawiera mąkę pszenną ),masło 82%,wędlina, papryka czerwona, woda, mleko 2%.