Jadłospis (2016-11-28 - 2016-12-04)
poniedziałek - 2016-11-28 |
---|
ŚNIADANIE: Chleb z masłem; serek wiejski; kawa z mlekiem; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa: grochowa z ziemniakami i majerankiem; - placki z jabłkami; (1,3,7,9) - Banany PODWIECZOREK: Chleb razowy z masłem; szynka parzona; rzodkiewka; sałata; mleko; (1,7) |
wtorek - 2016-11-29 |
---|
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem; szynka parzona; ogórek świeży; herbata słodzona miodem naturalnym; (1,7) OBIAD + DESER: - Barszczyk z warzywami i majerankiem; - Pieczeń z indyka; kasza jęczmienna; - surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem słonecznika prażonego na bazie jogurtu naturalnego; - Jabłka; PODWIECZOREK: Pieczywo lekkie WASA; masło; dżem 100% truskawka; mleko; |
środa - 2016-11-30 |
---|
ŚNIADANIE: Chleb razowy słonecznikowy z masłem; szynka podwędzana; pomidor; herbata; OBIAD + DESER: - Żurek z białą kiełbasą i jajkiem; - pierogi z serem; (1,3,7,9) - Gruszki; PODWIECZOREK: Jogurt owocowy ; chałka z masłem; |
czwartek - 2016-12-01 |
---|
ŚNIADANIE: Bułka paryska z masłem; kiełbaski na ciepło; herbata rumiankowa; OBIAD + DESER: - Zupa koperkowa; - Kotlet mielony; - mizeria z ogórków świeżych; (1,3,7,9) - Mandarynki; (1,3,6,7,9) PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy z masłem; miód prawdziwy; mleko; |
piątek - 2016-12-02 |
---|
ŚNIADANIE: Bułka razowa z masłem; ser żółty; sałata; kakao; OBIAD + DESER: -Filety rybne; - surówka z kapusty kiszonej; - ziemniaki z zieleniną; - kompot mieszany; (1,3,4,7) - Winogrona rodzynkowe; PODWIECZOREK: Sernik na zimno; kawa z mlekiem; |
sobota - 2016-12-03 |
---|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-kakao; |