Jadłospis (2016-11-21 - 2016-11-27)
poniedziałek - 2016-11-21 |
---|
ŚNIADANIE: - Bułka grahamka z masłem; - ser żółty; - rzodkiewka; - kakao; ( 1, 7,15) OBIAD + DESER: - Zupa: kalafiorowa z jarzynami, ziemniakami i koperkiem; - makaron z twarogiem; (1,7,9) - Pomarańcze; PODWIECZOREK: - Bułka paryska z masłem; - wędlina; - pomidor; - herbata miętowa; (1,7) |
wtorek - 2016-11-22 |
---|
ŚNIADANIE: - Zupa mleczna z płatkami jaglanymi; - bułka paryska z masłem; ( 1, 7) OBIAD + DESER: - Zupa krem z dyni; - Pieczeń z szynki wieprzowej; - fasolka szparagowa z tartą bułką; - kasza jęczmienna; - kompot z owoców sadu; (1,3,7,9) - Jabłka; PODWIECZOREK: - Chleb orkiszowy z masłem; - wędlina; - sałata; - kawa z mlekiem; (7) |
środa - 2016-11-23 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb z masłem; - szyneczka parzona; - papryka czerwona; - herbata słodzona miodem naturalnym; (1,7,15) OBIAD + DESER: - Rosół; - Kurczak w potrawce z ryżem; - groszek z marchewką; - kompot słodzony miodem naturalnym; - Jogurt pitny; (9) PODWIECZOREK: - Chleb razowy z masłem; - jajko gotowane; - ogórek kiszony; - mleko; (1,3,7) |
czwartek - 2016-11-24 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb razowy ze słonecznikiem; - pasta z twarogu; - kawa z mlekiem; (1,7) OBIAD + DESER: - Barszczyk czerwony; - bitki wołowe; - ziemniaki z zieleniną; - kapusta czerwona; (1,9) - Banany; PODWIECZOREK: - Kasza KUS KUS z wiśniami; (7) |
piątek - 2016-11-25 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb orkiszowy z masłem; - pasta z makreli wędzonej; - herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym; (1,7) OBIAD + DESER: - Jajko w sosie chrzanowym; - ziemniaki z zieleniną; - buraczki; - kompot słodzony miodem naturalnym; (1,3,7) - Winogrona rodzynkowe; PODWIECZOREK: - Kisiel z sosem waniliowym; (1,7) |
sobota - 2016-11-26 |
---|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-kakao; |