Jadłospis (2016-12-05 - 2016-12-11)
poniedziałek - 2016-12-05 |
---|
ŚNIADANIE: Chleb z masłem; pasztet drobiowy ; kawa z mlekiem; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa: kapuśniak z kapusty białej, z ziemniakami,marchewką, warzywami i natką pietruszki; - ryż ze śmietaną i wiśniami; (7,9) - Banany; PODWIECZOREK: Chleb razowy z masłem; szynka parzona; rzodkiewka; pomidor; (1,7) |
wtorek - 2016-12-06 |
---|
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem; szynka parzona; papryka świeża ; herbata słodzona miodem naturalnym; (1) OBIAD + DESER: - Rosół; - filety z kurczaka po parysku; - surówka z kapusty pekińskiej, z marchewką i jabłkiem; (9) - Soczki ze słomką; PODWIECZOREK: Chleb z masłem; powidła śliwkowe; mleko; |
środa - 2016-12-07 |
---|
ŚNIADANIE: Bułka paryska z masłem; płatki kukurydziane; mleko; (1,7) OBIAD + DESER: - Gulasz wołowy; - kasza jęczmienna; - kapusta czerwona; - kompot wieloowocowy; (1,7,9) - Jogurt; PODWIECZOREK: Chleb słonecznikowy z masłem; szynka parzona; ogórek świeży; |
czwartek - 2016-12-08 |
---|
ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy z masłem; łosoś wędzony; herbata rumiankowa; (1,4) OBIAD + DESER: - Barszczyk ukraiński; - racuszki drożdżowe; (1,3,7,9) - Jabłka; PODWIECZOREK: Serek wiejski z bananami; |
piątek - 2016-12-09 |
---|
ŚNIADANIE: Chleb z masłem; jajecznica ze szczypiorkiem; herbata z cytryną; (1,3) OBIAD + DESER: -Kotlety rybne; - surówka meksykańska; - ziemniaki z zieleniną; - kompot mieszany; (1,3,4,7) - Pomarańcze; PODWIECZOREK: Budyń śmietankowy; flipsy kukurydziane; |
sobota - 2016-12-10 |
---|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-kakao; |