Jadłospis (2016-10-10 - 2016-10-16)


Jadłospis na dzień 2016-10-10
poniedziałek - 2016-10-10
ŚNIADANIE:
- Kanapka z pieczywa orkiszowego z masłem;
- serek Almette z ziołami;
- herbata miętowa z miodem; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa: Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i koperkiem;
- makaron pełnoziarnisty z twarogiem;
- Banany; (3,7,9)

PODWIECZOREK:
- Chleb z masłem;
- wędlina drobiowa;
- papryka żółta;
- mleko; (1,7)












Jadłospis na dzień 2016-10-11
wtorek - 2016-10-11
ŚNIADANIE:
- bułka paryska z masłem;
- płatki kukurydziane;
- mleko; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Rosół;
- filety z kurczaka po parysku;
- ziemniaki z zieleniną;
- surówka koperkowa z kapusty pekińskiej;
- Sok z marchwi; (1,7,9)

PODWIECZOREK:
- Chleb razowy z masłem;
- krakowska drobiowa;
- sałata;
- herbata ziołowa;
(1,7)













Jadłospis na dzień 2016-10-12
środa - 2016-10-12
ŚNIADANIE:
- Chleb razowy z masłem;
- szynka parzona;
- ogórek świeży;
- herbata owocowa; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Wątróbki drobiowe z jabłkiem i cebulką;
- ziemniaki z zieleniną;
- ogórki kiszone;
- kompot mieszany;
- Śliwki; (1,7,9)

PODWIECZOREK:
- Chleb z masłem;
- miód prawdziwy;
- mleko;












Jadłospis na dzień 2016-10-13
czwartek - 2016-10-13
ŚNIADANIE:
- Chleb ze słonecznikiem;
- masło;
- serek wiejski;
-kawa z mlekiem; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Barszcz ukraiński;
- placki ryżowe;
- Gruszki; (1,3,7,9)

PODWIECZOREK:
- Bułka z masłem;
- pasztet wiejski;
- rzodkiewka; - - kakao; (7)















Jadłospis na dzień 2016-10-14
piątek - 2016-10-14
ŚNIADANIE:
- Chleb orkiszowy z masłem;
- jajko gotowane;
- szczypiorek;
- herbata owocowa; (1,3,7)

OBIAD + DESER:
- Filety rybne;
- ziemniaki z zieleniną;
- surówka po żydowsku;
- kompot z owoców sadu; (1,3,4,7,9)
- Mandarynki;

PODWIECZOREK:
- Ciasto herbatnikowe;
- mleko; (7)












Jadłospis na dzień 2016-10-15
sobota - 2016-10-15
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten;
2- Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne(arachidowe);
6- Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzechy;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca i produkty pochodne;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;
15-kakao;