Jadłospis (2016-10-10 - 2016-10-16)
poniedziałek - 2016-10-10 |
---|
ŚNIADANIE: - Kanapka z pieczywa orkiszowego z masłem; - serek Almette z ziołami; - herbata miętowa z miodem; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa: Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i koperkiem; - makaron pełnoziarnisty z twarogiem; - Banany; (3,7,9) PODWIECZOREK: - Chleb z masłem; - wędlina drobiowa; - papryka żółta; - mleko; (1,7) |
wtorek - 2016-10-11 |
---|
ŚNIADANIE: - bułka paryska z masłem; - płatki kukurydziane; - mleko; (1,7) OBIAD + DESER: - Rosół; - filety z kurczaka po parysku; - ziemniaki z zieleniną; - surówka koperkowa z kapusty pekińskiej; - Sok z marchwi; (1,7,9) PODWIECZOREK: - Chleb razowy z masłem; - krakowska drobiowa; - sałata; - herbata ziołowa; (1,7) |
środa - 2016-10-12 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb razowy z masłem; - szynka parzona; - ogórek świeży; - herbata owocowa; (1,7) OBIAD + DESER: - Wątróbki drobiowe z jabłkiem i cebulką; - ziemniaki z zieleniną; - ogórki kiszone; - kompot mieszany; - Śliwki; (1,7,9) PODWIECZOREK: - Chleb z masłem; - miód prawdziwy; - mleko; |
czwartek - 2016-10-13 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb ze słonecznikiem; - masło; - serek wiejski; -kawa z mlekiem; (1,7) OBIAD + DESER: - Barszcz ukraiński; - placki ryżowe; - Gruszki; (1,3,7,9) PODWIECZOREK: - Bułka z masłem; - pasztet wiejski; - rzodkiewka; - - kakao; (7) |
piątek - 2016-10-14 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb orkiszowy z masłem; - jajko gotowane; - szczypiorek; - herbata owocowa; (1,3,7) OBIAD + DESER: - Filety rybne; - ziemniaki z zieleniną; - surówka po żydowsku; - kompot z owoców sadu; (1,3,4,7,9) - Mandarynki; PODWIECZOREK: - Ciasto herbatnikowe; - mleko; (7) |
sobota - 2016-10-15 |
---|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-kakao; |