Jadłospis (2016-10-03 - 2016-10-09)
poniedziałek - 2016-10-03 |
---|
ŚNIADANIE: - Bułka z masłem; - ser żółty; sałata; rzodkiewka; - kakao; (1,7,15) OBIAD + DESER: - Zupa: kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem; - placki ,,karotki” (1,3,7,9) - Jabłka; PODWIECZOREK: - Chleb razowy ze słonecznikiem; - pasta z twarogu i ogórka kiszonego; - herbata; |
wtorek - 2016-10-04 |
---|
ŚNIADANIE: - Bułka paryska z masłem; - Zupa mleczna z ryżem; OBIAD + DESER: - Barszczyk czerwony; - duszony filet z indyka z ziołami; - ziemniaki z zieleniną; - surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem;; - Banany (1,7,9) PODWIECZOREK: - Chleb razowy z masłem; - wędlina; pomidor; - herbata owocowa; (1,7) |
środa - 2016-10-05 |
---|
ŚNIADANIE: - Bułka razowa z masłem; - pasztet luksusowy; - papryka żółta; - herbata malinowa; OBIAD + DESER: - Żurek z jajkiem i białą kiełbasą; - pierogi z truskawkami; - Gruszki; (1,7,9) PODWIECZOREK: - Ciasto drożdżowe; - mleko; |
czwartek - 2016-10-06 |
---|
ŚNIADANIE: - Kanapka z masłem; - wędlina ( szynka parzona); - sałata; - herbata z cytryną; OBIAD + DESER: - Zupa koperkowa; - Kotlet mielony; - ziemniaki z zieleniną; - mizeria z ogórków świeżych; - Banany (1,7,9) PODWIECZOREK: - Pieczywo lekkie z masłem; - powidła śliwkowe; - mleko; |
piątek - 2016-10-07 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb orkiszowy z masłem; - łosoś wędzony; - herbata rumiankowa; (1,3,7) OBIAD + DESER: - Jajko w sosie chrzanowym; - ziemniaki z zieleniną; - buraczki; kompot z owoców sadu; - Winogrona (1,3) PODWIECZOREK: - Budyń z sosem czekoladowym; (7,15) |
sobota - 2016-10-08 |
---|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-kakao; |