Jadłospis (2016-10-03 - 2016-10-09)


Jadłospis na dzień 2016-10-03
poniedziałek - 2016-10-03
ŚNIADANIE:
- Bułka z masłem;
- ser żółty; sałata; rzodkiewka;
- kakao; (1,7,15)

OBIAD + DESER:
- Zupa: kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem;
- placki ,,karotki” (1,3,7,9)
- Jabłka;

PODWIECZOREK:
- Chleb razowy ze słonecznikiem;
- pasta z twarogu i ogórka kiszonego; - herbata;












Jadłospis na dzień 2016-10-04
wtorek - 2016-10-04
ŚNIADANIE:
- Bułka paryska z masłem;
- Zupa mleczna z ryżem;

OBIAD + DESER:
- Barszczyk czerwony;
- duszony filet z indyka z ziołami;
- ziemniaki z zieleniną;
- surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem;;
- Banany (1,7,9)

PODWIECZOREK:
- Chleb razowy z masłem;
- wędlina; pomidor;
- herbata owocowa;
(1,7)













Jadłospis na dzień 2016-10-05
środa - 2016-10-05
ŚNIADANIE:
- Bułka razowa z masłem;
- pasztet luksusowy;
- papryka żółta;
- herbata malinowa;

OBIAD + DESER:
- Żurek z jajkiem i białą kiełbasą;
- pierogi z truskawkami;
- Gruszki; (1,7,9)

PODWIECZOREK:
- Ciasto drożdżowe;
- mleko;












Jadłospis na dzień 2016-10-06
czwartek - 2016-10-06
ŚNIADANIE:
- Kanapka z masłem;
- wędlina ( szynka parzona);
- sałata;
- herbata z cytryną;

OBIAD + DESER:
- Zupa koperkowa;
- Kotlet mielony;
- ziemniaki z zieleniną;
- mizeria z ogórków świeżych;
- Banany (1,7,9)

PODWIECZOREK:
- Pieczywo lekkie z masłem;
- powidła śliwkowe;
- mleko;















Jadłospis na dzień 2016-10-07
piątek - 2016-10-07
ŚNIADANIE:
- Chleb orkiszowy z masłem;
- łosoś wędzony;
- herbata rumiankowa;
(1,3,7)

OBIAD + DESER:
- Jajko w sosie chrzanowym;
- ziemniaki z zieleniną;
- buraczki; kompot z owoców sadu;
- Winogrona (1,3)

PODWIECZOREK:
- Budyń z sosem czekoladowym;
(7,15)












Jadłospis na dzień 2016-10-08
sobota - 2016-10-08
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten;
2- Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne(arachidowe);
6- Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzechy;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca i produkty pochodne;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;
15-kakao;