Jadłospis (2016-10-17 - 2016-10-23)
poniedziałek - 2016-10-17 |
---|
ŚNIADANIE: -Bułka z masłem; -pasztet luksusowy; -ogórek świeży; -kakao; (1,7,15) OBIAD + DESER: - Zupa grochowa na wieprzowinie; - racuszki drożdżowe; (1,3,7) -Banany; PODWIECZOREK: -Chleb z masłem; -szynka parzona; -rzodkiewka; - herbata owocowa; (1,7) |
wtorek - 2016-10-18 |
---|
ŚNIADANIE: -Bułka grahamka z masłem; -polędwica parzona; -sałata; (1,7) -mleko; OBIAD + DESER: - Zupa: krem z kukurydzy; - udka pieczone, ziemniaki z zieleniną; - surówka amerykańska; (9) - Jabłka; PODWIECZOREK: - Kanapka z masłem; - pomidor; - szczypiorek; - herbata słodzona miodem; |
środa - 2016-10-19 |
---|
ŚNIADANIE: -Chleb z masłem; - kiełbaski ,,bobaski” - herbata z cytryną; (1,7) OBIAD + DESER: - Spaghetti po bolońsku; - makaron; - kompot; (1,9) - jogurt pitny; PODWIECZOREK: - Pieczywo lekkie z masłem; - dżem truskawkowy; (1,7) |
czwartek - 2016-10-20 |
---|
ŚNIADANIE: -Bułka paryska z masłem; -zupa mleczna z kluskami; (1,7) OBIAD + DESER: - Pieczeń wieprzowa- duszona; - kasza jęczmienna; - mini marchewka z tartą bułką; - kompot mieszany; (1,9) - Gruszki; PODWIECZOREK: -Pieczywo orkiszowe z masłem; -filet parzony z indyka; -papryka czerwona; -kawa z mlekiem; |
piątek - 2016-10-21 |
---|
ŚNIADANIE: -Chleb z masłem; -pasta z makreli wędzonej; -herbata owocowa; (1,4,7) OBIAD + DESER: - Zupa ogórkowa; -naleśniki z twarogiem i malinami; (1,3,7) - Jabłka; PODWIECZOREK: - Ciasto: ,,Ptasie mleczko”; (1,3,7) |
sobota - 2016-10-22 |
---|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-kakao; |