Jadłospis (2016-10-17 - 2016-10-23)


Jadłospis na dzień 2016-10-17
poniedziałek - 2016-10-17
ŚNIADANIE:
-Bułka z masłem;
-pasztet luksusowy;
-ogórek świeży;
-kakao; (1,7,15)

OBIAD + DESER:
- Zupa grochowa na wieprzowinie;
- racuszki drożdżowe; (1,3,7) -Banany;
PODWIECZOREK:
-Chleb z masłem; -szynka parzona;
-rzodkiewka;
- herbata owocowa; (1,7)












Jadłospis na dzień 2016-10-18
wtorek - 2016-10-18
ŚNIADANIE:
-Bułka grahamka z masłem;
-polędwica parzona;
-sałata; (1,7)
-mleko;

OBIAD + DESER:
- Zupa: krem z kukurydzy;
- udka pieczone, ziemniaki z zieleniną;
- surówka amerykańska; (9)
- Jabłka;

PODWIECZOREK:
- Kanapka z masłem;
- pomidor;
- szczypiorek;
- herbata słodzona miodem;













Jadłospis na dzień 2016-10-19
środa - 2016-10-19
ŚNIADANIE:
-Chleb z masłem;
- kiełbaski ,,bobaski”
- herbata z cytryną; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Spaghetti po bolońsku;
- makaron;
- kompot; (1,9)
- jogurt pitny;

PODWIECZOREK:
- Pieczywo lekkie z masłem;
- dżem truskawkowy; (1,7)












Jadłospis na dzień 2016-10-20
czwartek - 2016-10-20
ŚNIADANIE:
-Bułka paryska z masłem;
-zupa mleczna z kluskami;
(1,7)

OBIAD + DESER:
- Pieczeń wieprzowa- duszona;
- kasza jęczmienna;
- mini marchewka z tartą bułką;
- kompot mieszany; (1,9)
- Gruszki;

PODWIECZOREK:
-Pieczywo orkiszowe z masłem;
-filet parzony z indyka;
-papryka czerwona;
-kawa z mlekiem;















Jadłospis na dzień 2016-10-21
piątek - 2016-10-21
ŚNIADANIE:
-Chleb z masłem;
-pasta z makreli wędzonej;
-herbata owocowa;
(1,4,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa ogórkowa;
-naleśniki z twarogiem i malinami; (1,3,7)
- Jabłka;

PODWIECZOREK:
- Ciasto: ,,Ptasie mleczko”;
(1,3,7)












Jadłospis na dzień 2016-10-22
sobota - 2016-10-22
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten;
2- Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne(arachidowe);
6- Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzechy;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca i produkty pochodne;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;
15-kakao;