Jadłospis (2016-09-26 - 2016-10-02)


Jadłospis na dzień 2016-09-26
poniedziałek - 2016-09-26
ŚNIADANIE:
- Chleb orkiszowy z masłem;
- serek Almette, pomidor;
- herbata miętowa
( 1, 7)

OBIAD + DESER:
- Zupa: Kapuśniak z ziemniaczkami, marchewką, selerem, pietruszką, natką pietruszki, koperkiem;
( 7,9)
- Banany;

PODWIECZOREK:
- Bułka paryska z masłem;
- kiełbaski z grila;
-herbata z cytryną;
(1,7)












Jadłospis na dzień 2016-09-27
wtorek - 2016-09-27
ŚNIADANIE:
- Chleb z masłem;
- parówki drobiowe;
- herbata z cytryną;
( 1,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa: krem z dyni;
- Pieczeń wieprzowa; kasza;
- surówka meksykańska ( kap. pekińska, papryka czerwona, fasolka czerwona, jogurt naturalny)
- kompot z owoców sadu;
- Nektarynki; (9

PODWIECZOREK:
- Bułka wieloziarnista z masłem;
- krakowska drobiowa;
- sałata, rzodkiewka;
- mleko;
(1,7)













Jadłospis na dzień 2016-09-28
środa - 2016-09-28
ŚNIADANIE:
- Bułka paryska z masłem;
- wędlina;
- ogórek świeży;
- mleko; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa jarzynowa; (marchew, seler, pietruszka, kalafior, kapusta, kalarepka, brokuły, koper, natka)
- makaron pełnoziarnisty z twarogiem;
- Arbuz; (9)

PODWIECZOREK:
- Kasza KUS KUS
z wiśniami; (7)












Jadłospis na dzień 2016-09-29
czwartek - 2016-09-29
ŚNIADANIE:
- Chleb razowy ze słonecznikiem;
- jajko gotowane;
- ogórek kiszony;
- mleko; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Rosół;
- Kurczak gotowany w sosie słodko-kwaśnym;
- ryż; groszek z marchewką; (9)
- Gruszki;

PODWIECZOREK:
Sernik na zimno;
(7)















Jadłospis na dzień 2016-09-30
piątek - 2016-09-30
ŚNIADANIE:
- Chleb orkiszowy z masłem;
- makrela wędzona;
- herbata malinowa; (1,4,7)

OBIAD + DESER:
- Jajko sadzone;
- ziemniaki z zieleniną;
- sałata w śmietanie;
- kompot mieszany; (3,7)
- Kiwi;

PODWIECZOREK:
- Serek homogenizowany;
- wafelki ryżowe; (7)












Jadłospis na dzień 2016-10-01
sobota - 2016-10-01
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten;
2- Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne(arachidowe);
6- Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzechy;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca i produkty pochodne;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;
15-kakao;