Jadłospis (2016-09-26 - 2016-10-02)
poniedziałek - 2016-09-26 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb orkiszowy z masłem; - serek Almette, pomidor; - herbata miętowa ( 1, 7) OBIAD + DESER: - Zupa: Kapuśniak z ziemniaczkami, marchewką, selerem, pietruszką, natką pietruszki, koperkiem; ( 7,9) - Banany; PODWIECZOREK: - Bułka paryska z masłem; - kiełbaski z grila; -herbata z cytryną; (1,7) |
wtorek - 2016-09-27 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb z masłem; - parówki drobiowe; - herbata z cytryną; ( 1,7) OBIAD + DESER: - Zupa: krem z dyni; - Pieczeń wieprzowa; kasza; - surówka meksykańska ( kap. pekińska, papryka czerwona, fasolka czerwona, jogurt naturalny) - kompot z owoców sadu; - Nektarynki; (9 PODWIECZOREK: - Bułka wieloziarnista z masłem; - krakowska drobiowa; - sałata, rzodkiewka; - mleko; (1,7) |
środa - 2016-09-28 |
---|
ŚNIADANIE: - Bułka paryska z masłem; - wędlina; - ogórek świeży; - mleko; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa jarzynowa; (marchew, seler, pietruszka, kalafior, kapusta, kalarepka, brokuły, koper, natka) - makaron pełnoziarnisty z twarogiem; - Arbuz; (9) PODWIECZOREK: - Kasza KUS KUS z wiśniami; (7) |
czwartek - 2016-09-29 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb razowy ze słonecznikiem; - jajko gotowane; - ogórek kiszony; - mleko; (1,7) OBIAD + DESER: - Rosół; - Kurczak gotowany w sosie słodko-kwaśnym; - ryż; groszek z marchewką; (9) - Gruszki; PODWIECZOREK: Sernik na zimno; (7) |
piątek - 2016-09-30 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb orkiszowy z masłem; - makrela wędzona; - herbata malinowa; (1,4,7) OBIAD + DESER: - Jajko sadzone; - ziemniaki z zieleniną; - sałata w śmietanie; - kompot mieszany; (3,7) - Kiwi; PODWIECZOREK: - Serek homogenizowany; - wafelki ryżowe; (7) |
sobota - 2016-10-01 |
---|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-kakao; |