Jadłospis (2016-08-29 - 2016-09-04)
poniedziałek - 2016-08-29 |
---|
ŚNIADANIE: - Bułka z masłem - ser żółty; - kakao; (1,7,15) OBIAD + DESER: - Zupa: kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem - placuszki ,,karotki” ; - Banany (1,3,7,9) PODWIECZOREK: - Chleb razowy z masłem; - wędlina wieprzowa - pomidor; - herbata rumiankowa; (1,7) |
wtorek - 2016-08-30 |
---|
ŚNIADANIE: -Chleb orkiszowy z masłem; wędliną i rzodkiewka; - herbata rumiankowa; (1,7) OBIAD + DESER: - Pieczeń rzymska; - ziemniaki z koperkiem; - sałata w śmietanie; (1,3,7) - kompot wieloowocowy; - Borówki; PODWIECZOREK: - Brzoskwinie; - serek homogenizowany; |
środa - 2016-08-31 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb razowy z masłem; - łosoś wędzony; - mleko; OBIAD + DESER: - Zupa pomidorowa z makaronem; - placki ziemniaczane; - Jabłka; (1,7) PODWIECZOREK: - Chleb słonecznikowy z masłem; - pasta jajeczna ze szczypiorkiem; - herbata owocowa; (1,7) |
czwartek - 2016-09-01 |
---|
ŚNIADANIE: - Bułka paryska z masłem; - pasztet luksusowy; - papryka czerwona; - mleko; (1,7) OBIAD + DESER: - Żurek z ziemniakami i białą kiełbasą; - ryż ze śmietaną;; - Gruszki; (1,3,9) PODWIECZOREK: - Chleb słonecznikowy z masłem; - krakowska drobiowa; - herbata miętowa; (1,7) |
piątek - 2016-09-02 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb orkiszowy z masłem - pasta z makreli wędzonej; - herbata; ( 1,3,7) OBIAD + DESER: - Jajko gotowane w sosie musztardowym; - ziemniaki z zieleniną; - buraczki; - Winogrona rodzynkowe; (1,3,7,9) PODWIECZOREK: - Chałka z masłem; - jogurt naturalny pitny; (7) |
sobota - 2016-09-03 |
---|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-kakao; |