Jadłospis (2016-08-29 - 2016-09-04)


Jadłospis na dzień 2016-08-29
poniedziałek - 2016-08-29
ŚNIADANIE:
- Bułka z masłem
- ser żółty;
- kakao;
(1,7,15)

OBIAD + DESER:
- Zupa: kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem
- placuszki ,,karotki” ;
- Banany (1,3,7,9)

PODWIECZOREK:
- Chleb razowy z masłem;
- wędlina wieprzowa
- pomidor;
- herbata rumiankowa;
(1,7)












Jadłospis na dzień 2016-08-30
wtorek - 2016-08-30
ŚNIADANIE:
-Chleb orkiszowy z masłem;
wędliną i rzodkiewka;
- herbata rumiankowa;
(1,7)

OBIAD + DESER:
- Pieczeń rzymska;
- ziemniaki z koperkiem;
- sałata w śmietanie; (1,3,7)
- kompot wieloowocowy;
- Borówki;

PODWIECZOREK:
- Brzoskwinie;
- serek homogenizowany;













Jadłospis na dzień 2016-08-31
środa - 2016-08-31
ŚNIADANIE:
- Chleb razowy z masłem;
- łosoś wędzony;
- mleko;

OBIAD + DESER:
- Zupa pomidorowa z makaronem;
- placki ziemniaczane;
- Jabłka; (1,7)

PODWIECZOREK:
- Chleb słonecznikowy z masłem;
- pasta jajeczna ze szczypiorkiem;
- herbata owocowa;
(1,7)












Jadłospis na dzień 2016-09-01
czwartek - 2016-09-01
ŚNIADANIE:
- Bułka paryska z masłem;
- pasztet luksusowy;
- papryka czerwona;
- mleko; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Żurek z ziemniakami i białą kiełbasą;
- ryż ze śmietaną;;
- Gruszki; (1,3,9)

PODWIECZOREK:
- Chleb słonecznikowy z masłem;
- krakowska drobiowa;
- herbata miętowa;
(1,7)















Jadłospis na dzień 2016-09-02
piątek - 2016-09-02
ŚNIADANIE:
- Chleb orkiszowy z masłem
- pasta z makreli wędzonej;
- herbata; ( 1,3,7)

OBIAD + DESER:
- Jajko gotowane w sosie musztardowym;
- ziemniaki z zieleniną;
- buraczki;
- Winogrona rodzynkowe; (1,3,7,9)

PODWIECZOREK:
- Chałka z masłem;
- jogurt naturalny pitny;
(7)












Jadłospis na dzień 2016-09-03
sobota - 2016-09-03
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten;
2- Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne(arachidowe);
6- Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzechy;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca i produkty pochodne;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;
15-kakao;