Jadłospis (2016-08-22 - 2016-08-28)
poniedziałek - 2016-08-22 |
---|
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem; serek Almette, pomidor; herbata miętowa; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa: groszek z marchewką i jarzynami na kurczaku; - racuchy; (1,3,7,9) - banany ; PODWIECZOREK: Chleb razowy z masłem; wędlina; papryka żółta; mleko; (1,7) |
wtorek - 2016-08-23 |
---|
ŚNIADANIE: Tosty z serem; (1,3,7) herbata ziołowo-owocowa; OBIAD + DESER: - Gulasz wieprzowy; - kasza jęczmienna; - ogórki małosolne; sok do picia; (1,7,9) - gruszki; PODWIECZOREK: Pieczywo lekkie z masłem; Dżem 100% z owoców; mleko; (1,7) |
środa - 2016-08-24 |
---|
ŚNIADANIE: Chleb sojowy z masłem; wędlina, sałata, rzodkiewka; herbata; (1,7) OBIAD + DESER: - Rosół; - Kurczak pieczony; - ziemniaki z zieleniną; - surówka z kapusty pekińskiej; (1,7,9) - jabłka; PODWIECZOREK: Bułka z pełnego przemiału z masłem; miód prawdziwy; mleko; (1,7) |
czwartek - 2016-08-25 |
---|
ŚNIADANIE: Bułka paryska z masłem; wędlina, ogórek świeży; herbata z cytryną; (1,7) OBIAD + DESER: - Potrawka z kurczaka z warzywami; - ryż, kompot mieszany; - winogrona; (1,9) PODWIECZOREK: Serek homogenizowany; chrupki kukurydziane; |
piątek - 2016-08-26 |
---|
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z zacierką; bułka paryska z masłem; (1,7) OBIAD + DESER: - Jajko sadzone; - ziemniaki z zieleninką; - fasolka szparagowa; - kompot; (1,3,4,7) - nektarynki; PODWIECZOREK: Bułka z masłem; Pomidor; szczypiorek; herbata miętowa; (1,7) |
sobota - 2016-08-27 |
---|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-kakao; |