Jadłospis (2016-09-05 - 2016-09-11)


Jadłospis na dzień 2016-09-05
poniedziałek - 2016-09-05
ŚNIADANIE:
- Chleb orkiszowy z masłem;
- serek Almette;
- pomidor;
- herbata malinowa; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa grochowa z ziemniakami i majerankiem;
- placki z jabłkami;
- banany; (1,7,9)

PODWIECZOREK:
- Bułka paryska z masłem;
- wędlina parzona;
- ogórek świeży;
- mleko; (1,7)












Jadłospis na dzień 2016-09-06
wtorek - 2016-09-06
ŚNIADANIE:
- Bułka paryska z masłem;
- wędlina;
- sałata; (1,7)
- kawa z mlekiem;

OBIAD + DESER:
- Barszczyk czerwony;
- kotlet schabowy;
- ziemniaki z zieleniną;
- surówka z kapusty pekińskiej, z marchewką, jabłkiem
kukurydzą; (1,3,7)
- Sok marchwiowo- jabłkowy;

PODWIECZOREK:
- Chleb z masłem;
- miód naturalny;
- mleko; (1,7)













Jadłospis na dzień 2016-09-07
środa - 2016-09-07
ŚNIADANIE:
- Pieczywo razowe z masłem; - polędwica parzona;
- ogórek małosolny;
- kakao; (1,7,15)

OBIAD + DESER:
- Pulpety w sosie pomidorowym;
- makaron razowy;
- groszek z marchewką;
- kompot z owoców sadu;
- nektarynki; (1,3,7)

PODWIECZOREK:
- Bułka paryska z masłem;
- dżem truskawkowy;
- kawa zbożowa z mlekiem;
(1,7)












Jadłospis na dzień 2016-09-08
czwartek - 2016-09-08
ŚNIADANIE:
- Tosty z serem;
- herbata z cytryną;
( 1,3,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa fasolowa;
-kaszka manna z musem malinowym
- gruszki; (1,3,7,9)

PODWIECZOREK:
- Kisiel wiśniowy
z sosem waniliowym;
(1,7)















Jadłospis na dzień 2016-09-09
piątek - 2016-09-09
ŚNIADANIE:
- Bułka z masłem;
- ser żółty;
- kakao; (1,4,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa ogórkowa z warzywami i ziemniakami;
- pierogi z truskawkami;
- winogrona; (1,7,9)

PODWIECZOREK:
- Galaretka z bitą śmietaną;
(1,7)












Jadłospis na dzień 2016-09-10
sobota - 2016-09-10
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten;
2- Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne(arachidowe);
6- Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzechy;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca i produkty pochodne;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;
15-kakao;