Jadłospis (2016-09-05 - 2016-09-11)
poniedziałek - 2016-09-05 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb orkiszowy z masłem; - serek Almette; - pomidor; - herbata malinowa; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa grochowa z ziemniakami i majerankiem; - placki z jabłkami; - banany; (1,7,9) PODWIECZOREK: - Bułka paryska z masłem; - wędlina parzona; - ogórek świeży; - mleko; (1,7) |
wtorek - 2016-09-06 |
---|
ŚNIADANIE: - Bułka paryska z masłem; - wędlina; - sałata; (1,7) - kawa z mlekiem; OBIAD + DESER: - Barszczyk czerwony; - kotlet schabowy; - ziemniaki z zieleniną; - surówka z kapusty pekińskiej, z marchewką, jabłkiem kukurydzą; (1,3,7) - Sok marchwiowo- jabłkowy; PODWIECZOREK: - Chleb z masłem; - miód naturalny; - mleko; (1,7) |
środa - 2016-09-07 |
---|
ŚNIADANIE: - Pieczywo razowe z masłem; - polędwica parzona; - ogórek małosolny; - kakao; (1,7,15) OBIAD + DESER: - Pulpety w sosie pomidorowym; - makaron razowy; - groszek z marchewką; - kompot z owoców sadu; - nektarynki; (1,3,7) PODWIECZOREK: - Bułka paryska z masłem; - dżem truskawkowy; - kawa zbożowa z mlekiem; (1,7) |
czwartek - 2016-09-08 |
---|
ŚNIADANIE: - Tosty z serem; - herbata z cytryną; ( 1,3,7) OBIAD + DESER: - Zupa fasolowa; -kaszka manna z musem malinowym - gruszki; (1,3,7,9) PODWIECZOREK: - Kisiel wiśniowy z sosem waniliowym; (1,7) |
piątek - 2016-09-09 |
---|
ŚNIADANIE: - Bułka z masłem; - ser żółty; - kakao; (1,4,7) OBIAD + DESER: - Zupa ogórkowa z warzywami i ziemniakami; - pierogi z truskawkami; - winogrona; (1,7,9) PODWIECZOREK: - Galaretka z bitą śmietaną; (1,7) |
sobota - 2016-09-10 |
---|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-kakao; |