Jadłospis (2016-08-01 - 2016-08-07)


Jadłospis na dzień 2016-08-01
poniedziałek - 2016-08-01
ŚNIADANIE:
Chleb razowy z masłem; serek Almette, pomidor, szczypiorek, herbata rumiankowa; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa: krupnik z ziemniakami na żeberkach,
z warzywami i natką pietruszki;
- racuszki drożdżowe; (6,7,9)
- arbuz;

PODWIECZOREK:
Bułka paryska z masłem; szyneczka parzona; ogórki małosolne; kawa z mlekiem;
(1,7)








Jadłospis na dzień 2016-08-02
wtorek - 2016-08-02
ŚNIADANIE:
Chleb orkiszowy z masłem; wędlina drobiowa parzona; sałata;
herbata miętowa ; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Pulpety wieprzowe w sosie śmietanowym
z warzywami i koperkiem;
- ziemniaki z zieleniną;
- groszek z marchewką;
- kompot mieszany; (1,3,9)
- banany;

PODWIECZOREK:
Bułka paryska z masłem;
miód prawdziwy;
mleko; (1,7)










Jadłospis na dzień 2016-08-03
środa - 2016-08-03
ŚNIADANIE:
Kiełbaski na gorąco;
bułka paryska z masłem;
herbata słodzona miodem
naturalnym; (1,7)

OBIAD + DESER:
-Zupa jarzynowa zabielana śmietanką;
-placuszki z jabłkami; (7,9)
- gruszki;

PODWIECZOREK:
Pieczywo lekkie z masłem;
dżem truskawkowy 100%;
mleko; (1,7)







Jadłospis na dzień 2016-08-04
czwartek - 2016-08-04
ŚNIADANIE:
Bułka paryska z masłem; szyneczka parzona; rzodkiewki;kawa z mlekiem; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Kotlet schabowy z ziemniakami;
- surówka z selera z rodzynkami;
- kompot mieszany;
- jabłka; (1,9)

PODWIECZOREK:
Chleb z masłem;
pomidor, szczypiorek;
herbata malinowa; (1,7)











Jadłospis na dzień 2016-08-05
piątek - 2016-08-05
ŚNIADANIE:
Bułka wieloziarnista z masłem;
ser żółty;
kakao; (1,4,7,15)

OBIAD + DESER:
- Jajko gotowane w sosie chrzanowym;
- ziemniaki z zieleninką;
- buraczki; (1,3,9)
- morele;

PODWIECZOREK:
Chałka z masłem;
jogurt pitny; (1,7)









Jadłospis na dzień 2016-08-06
sobota - 2016-08-06
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten;
2- Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne(arachidowe);
6- Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzechy;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca i produkty pochodne;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;
15-kakao;