Jadłospis (2016-06-20 - 2016-06-26)


Jadłospis na dzień 2016-06-20
poniedziałek - 2016-06-20
ŚNIADANIE:
- Chleb razowy z masłem;
- ser żółty, sałata;
- kakao;
( 1,7,15)

OBIAD + DESER:
- Zupa: kalafiorowa z koperkiem i ziemniaczkami, marchewką, selerem, pietruszką, natką pietruszki;
- kaszka manna z musem truskawkowo malinowym;
- Jabłka (1,7,9)

PODWIECZOREK:
- Chleb z masłem;
- wędlina;
- pomidor;
- herbata miętowa;








Jadłospis na dzień 2016-06-21
wtorek - 2016-06-21
ŚNIADANIE:
- Bułka liliputka z masłem;
- pasta z twarogu
z kiełkami rzodkiewek;
( 1,7)

OBIAD + DESER:
- Barszczyk czerwony;
- Bitki wieprzowe z ziołami;
- kasza jęczmienna;
- fasolka szparagowa;
- kompot; ( 1,3,9)
- Banany;

PODWIECZOREK:
- Bułka paryska z masłem;
- krakowska drobiowa;
- bawarka;
(1,7)











Jadłospis na dzień 2016-06-22
środa - 2016-06-22
ŚNIADANIE:
- Bułka paryska z masłem;
- parówki z szynki;
- herbata z cytryną
(1,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa szczawiowa z jajkiem;
- racuchy drożdżowe;
- Borówki; (1,3,9)

PODWIECZOREK:
- Pieczywo WASA z masłem;
- miód prawdziwy;
- mleko; (1,7)








Jadłospis na dzień 2016-06-23
czwartek - 2016-06-23
ŚNIADANIE:
- Chleb orkiszowy z masłem,
- wędlina podwędzana;
- papryka żółta;
- herbata owocowa;
(1,7)

OBIAD + DESER:
- Gulasz wołowy;
- ziemniaki z zieleninką;
- sałata w śmietanie;
- kompot; (7)
- Arbuz;

PODWIECZOREK:
- Ciasto drożdżowe;
- mleko;
(1,3,7)











Jadłospis na dzień 2016-06-24
piątek - 2016-06-24
ŚNIADANIE:
- Bułka paryska z masłem;
- zupa mleczna z zacierką;
(1,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa koperkowa;
- Filety rybne;
- surówka z kapusty kiszonej;
- ziemniaczki z natką pietruszki; (1,3,4,7,9)
- Truskawki;

PODWIECZOREK:
- Kisiel z sosem waniliowym;








Jadłospis na dzień 2016-06-25
sobota - 2016-06-25
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten;
2- Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne(arachidowe);
6- Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzechy;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca i produkty pochodne;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;
15-kakao;