Jadłospis (2016-06-20 - 2016-06-26)
poniedziałek - 2016-06-20 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb razowy z masłem; - ser żółty, sałata; - kakao; ( 1,7,15) OBIAD + DESER: - Zupa: kalafiorowa z koperkiem i ziemniaczkami, marchewką, selerem, pietruszką, natką pietruszki; - kaszka manna z musem truskawkowo malinowym; - Jabłka (1,7,9) PODWIECZOREK: - Chleb z masłem; - wędlina; - pomidor; - herbata miętowa; |
wtorek - 2016-06-21 |
---|
ŚNIADANIE: - Bułka liliputka z masłem; - pasta z twarogu z kiełkami rzodkiewek; ( 1,7) OBIAD + DESER: - Barszczyk czerwony; - Bitki wieprzowe z ziołami; - kasza jęczmienna; - fasolka szparagowa; - kompot; ( 1,3,9) - Banany; PODWIECZOREK: - Bułka paryska z masłem; - krakowska drobiowa; - bawarka; (1,7) |
środa - 2016-06-22 |
---|
ŚNIADANIE: - Bułka paryska z masłem; - parówki z szynki; - herbata z cytryną (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa szczawiowa z jajkiem; - racuchy drożdżowe; - Borówki; (1,3,9) PODWIECZOREK: - Pieczywo WASA z masłem; - miód prawdziwy; - mleko; (1,7) |
czwartek - 2016-06-23 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb orkiszowy z masłem, - wędlina podwędzana; - papryka żółta; - herbata owocowa; (1,7) OBIAD + DESER: - Gulasz wołowy; - ziemniaki z zieleninką; - sałata w śmietanie; - kompot; (7) - Arbuz; PODWIECZOREK: - Ciasto drożdżowe; - mleko; (1,3,7) |
piątek - 2016-06-24 |
---|
ŚNIADANIE: - Bułka paryska z masłem; - zupa mleczna z zacierką; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa koperkowa; - Filety rybne; - surówka z kapusty kiszonej; - ziemniaczki z natką pietruszki; (1,3,4,7,9) - Truskawki; PODWIECZOREK: - Kisiel z sosem waniliowym; |
sobota - 2016-06-25 |
---|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-kakao; |