Jadłospis (2016-08-08 - 2016-08-14)
poniedziałek - 2016-08-08 |
---|
ŚNIADANIE: Chleb razowy z masłem; pasztet drobiowy, rzodkiewka, herbata miętowa; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa: kapuśniak z koperkiem na żeberkach; - makaron z twarogiem; (6,9) - Banany; PODWIECZOREK: Chleb razowy z masłem; wędlina; pomidor; mleko; (1,7,10) |
wtorek - 2016-08-09 |
---|
ŚNIADANIE: Chleb z masłem; wędlina, papryka czerwona; mleko; (1,7) OBIAD + DESER: - Kotlet mielony; - ziemniaki z zieleninką; - ogórki świeże w śmietanie; - kompot; (1,9) - jabłka; PODWIECZOREK: Bułka paryska z masłem; serek wiejski; kawa z mlekiem; |
środa - 2016-08-10 |
---|
ŚNIADANIE: Bułka paryska z masłem; płatki kukurydziane; mleko; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa: fasolowa z ziemniakami; - kaszka manna z jagodami; - brzoskwinie UFO; (1,9) PODWIECZOREK: Kanapka z masłem; wędlina, ogórek świeży herbata owocowa (1,7,15) |
czwartek - 2016-08-11 |
---|
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem; pasta z twarogu; kawa z mlekiem; (1,3) OBIAD + DESER: - Udka z kurczaka; - ziemniaki z zieleniną; - surówka po żydowsku; - kompot; (3,7,9) - winogrona; PODWIECZOREK: Babka ( wyrób własny); mleko; |
piątek - 2016-08-12 |
---|
ŚNIADANIE: Chleb z masłem; jajecznica ze szczypiorkiem; herbata owocowa (1,7) OBIAD + DESER: - Filety rybne zapiekane; - ziemniaki z zieleniną; - surówka z kapusty kiszonej; kompot; (1,3,7,9) - gruszki; PODWIECZOREK: Galaretka z owocami; |
sobota - 2016-08-13 |
---|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-kakao; |