Jadłospis (2016-06-13 - 2016-06-19)
poniedziałek - 2016-06-13 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb orkiszowy z masłem; - wędlina; - ogórki małosolne; - herbata malinowa; (1,7) OBIAD + DESER: - Barszcz ukraiński z ziemniakami i majerankiem; - makaron z białym serem; - jabłka; (1,7,9) PODWIECZOREK: - Pieczywo lekkie z masłem; - powidła śliwkowe; - mleko; (1,7) |
wtorek - 2016-06-14 |
---|
ŚNIADANIE: - Bułka paryska z masłem, - zupa mleczna z kluseczkami; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa krem z kukurydzy; - kotlet schabowy; - ziemniaki z zieleniną; - surówka amerykańska; (1,3,7) - banany; PODWIECZOREK: - Bułka grahamka z masłem; - wędlina; - pomidor; - herbata owocowa; (1,7) |
środa - 2016-06-15 |
---|
ŚNIADANIE: - Pieczywo razowe z masłem; - polędwica parzona; - sałata; - kakao; (1,7,15) OBIAD + DESER: - Filet z indyka z morelą i papryką; - ziemniaki z zieleniną; - sałatka po żydowsku z kapusty pekińskiej; - kompot z owoców sadu; - arbuz; (1,3,7) PODWIECZOREK: - Bułka paryska z masłem; - serek maślany; - pomidor; - herbata rumiankowa z miodem; (1,7) |
czwartek - 2016-06-16 |
---|
ŚNIADANIE: - Bułka wieloziarnista z masłem; - pasta jajeczna ze szczypiorkiem; - herbata z cytryną; ( 1,3,7) OBIAD + DESER: - Pulpety w sosie śmietanowym; -ziemniaki z natką pietruszki; - groszek z marchewką; - kompot mieszany; - winogrona; (1,3,7,9) PODWIECZOREK: - Chleb słonecznikowy z masłem - wędlina drobiowy; - rzodkiewka; - mleko; (1,7) |
piątek - 2016-06-17 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb orkiszowy z masłem; - łosoś wędzony; - herbata rumiankowa; (1,4,7) OBIAD + DESER: - Zupa ogórkowa z warzywami i ziemniakami; - pierogi z truskawkami; - truskawki, borówki; (1,7,9) PODWIECZOREK: - Jogurt pitny; - chałka z masłem; (1,7) |
sobota - 2016-06-18 |
---|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-kakao; |