Jadłospis (2016-06-06 - 2016-06-12)
poniedziałek - 2016-06-06 |
---|
ŚNIADANIE: - Bułka z masłem i pasztetem drobiowym; - rzodkiewka; - kakao; (1,7,15) OBIAD + DESER: - Zupa z młodej kapusty ( kapusta, marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, natka pietruszki) - placuszki z jabłkami; - woda do picia; - Arbuz (1,7,9) PODWIECZOREK: - Chleb razowy z masłem; - wędlina wieprzowa - sałata; - herbata rumiankowa; (1,7) |
wtorek - 2016-06-07 |
---|
ŚNIADANIE: -Chleb orkiszowy z masłem; wędliną i papryczką czerwoną; - herbata rumiankowa; (1,7) OBIAD + DESER: - Schab z żurawiną; - ziemniaki z koperkiem; - surówka meksykańska; (1,3,7) - kompot wieloowocowy; - Nektarynki; PODWIECZOREK: - Kanapka wiosenna z pomidorem, ogórkiem i szczypiorkiem; - mleko; (1,7) |
środa - 2016-06-08 |
---|
ŚNIADANIE: - Płatki kukurydziane z miodem; - mleko; (1,7) OBIAD + DESER: - Wątróbki drobiowe z cebulką i jabłuszkiem; - ogórek kiszony; - ziemniaki z zieleniną. - kompot; - Sok marchwiowy; (1,7) PODWIECZOREK: - Chleb słonecznikowy z masłem; - wędlina, sałata; - herbata owocowa; (1,7) |
czwartek - 2016-06-09 |
---|
ŚNIADANIE: - Bułka razowa z masłem; - szynka parzona; - ogórki małosolne; - herbata z cytryną; (1,7) OBIAD + DESER: - Rosół z kurczaka; - Pieczeń rzymska; - ziemniaki z natką pietruszki; mizeria z koperkiem; - Gruszki; (1,3,9) PODWIECZOREK: - Bułka paryska z masłem; - miód prawdziwy; - mleko; (1,7) |
piątek - 2016-06-10 |
---|
ŚNIADANIE: - Bułka paryska z masłem - jajecznica ze szczypiorkiem; - herbata; ( 1,3,7) OBIAD + DESER: - Zupa jarzynowa na kurczaku; ( fasolka szparagowa, groszek, marchew młoda, brokuły, kalafior, seler, pietruszka, koperek świeży, natka pietruszki, śmietana) - placki ze szpinakiem; - Winogrona; (1,3,7,9) PODWIECZOREK: - Sernik na zimno z galaretką i truskawkami; - mleko; (7) |
sobota - 2016-06-11 |
---|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-kakao; |