Jadłospis (2016-06-06 - 2016-06-12)


Jadłospis na dzień 2016-06-06
poniedziałek - 2016-06-06
ŚNIADANIE:
- Bułka z masłem i pasztetem drobiowym;
- rzodkiewka;
- kakao;
(1,7,15)

OBIAD + DESER:
- Zupa z młodej kapusty ( kapusta, marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, natka pietruszki)
- placuszki z jabłkami;
- woda do picia;
- Arbuz (1,7,9)

PODWIECZOREK:
- Chleb razowy z masłem;
- wędlina wieprzowa
- sałata;
- herbata rumiankowa;
(1,7)







Jadłospis na dzień 2016-06-07
wtorek - 2016-06-07
ŚNIADANIE:
-Chleb orkiszowy z masłem;
wędliną i papryczką czerwoną;
- herbata rumiankowa;
(1,7)

OBIAD + DESER:
- Schab z żurawiną;
- ziemniaki z koperkiem;
- surówka meksykańska; (1,3,7)
- kompot wieloowocowy;
- Nektarynki;

PODWIECZOREK:
- Kanapka wiosenna z pomidorem, ogórkiem
i szczypiorkiem;
- mleko; (1,7)








Jadłospis na dzień 2016-06-08
środa - 2016-06-08
ŚNIADANIE:
- Płatki kukurydziane z miodem;
- mleko;
(1,7)

OBIAD + DESER:
- Wątróbki drobiowe z cebulką i jabłuszkiem;
- ogórek kiszony;
- ziemniaki z zieleniną.
- kompot;
- Sok marchwiowy; (1,7)

PODWIECZOREK:
- Chleb słonecznikowy z masłem;
- wędlina, sałata;
- herbata owocowa;
(1,7)






Jadłospis na dzień 2016-06-09
czwartek - 2016-06-09
ŚNIADANIE:
- Bułka razowa z masłem;
- szynka parzona;
- ogórki małosolne;
- herbata z cytryną; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Rosół z kurczaka;
- Pieczeń rzymska;
- ziemniaki z natką pietruszki; mizeria z koperkiem;
- Gruszki; (1,3,9)

PODWIECZOREK:
- Bułka paryska z masłem;
- miód prawdziwy;
- mleko;
(1,7)









Jadłospis na dzień 2016-06-10
piątek - 2016-06-10
ŚNIADANIE:
- Bułka paryska z masłem
- jajecznica ze szczypiorkiem;
- herbata; ( 1,3,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa jarzynowa na kurczaku; ( fasolka szparagowa, groszek, marchew młoda, brokuły, kalafior, seler, pietruszka, koperek świeży, natka pietruszki, śmietana)
- placki ze szpinakiem;
- Winogrona; (1,3,7,9)

PODWIECZOREK:
- Sernik na zimno z galaretką
i truskawkami;
- mleko;
(7)







Jadłospis na dzień 2016-06-11
sobota - 2016-06-11
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten;
2- Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne(arachidowe);
6- Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzechy;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca i produkty pochodne;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;
15-kakao;