Jadłospis (2016-05-30 - 2016-06-05)
| poniedziałek - 2016-05-30 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem; serek Almette, pomidor; herbata miętowa; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa: żurek z białą kiełbasą i jajkiem, warzywami i majerankiem; - kaszka kus kus z truskawkami; (1,3,7,9) - świeża marchewka do schrupania ; PODWIECZOREK: Chleb razowy z masłem; wędlina; papryka żółta; mleko; (1,7) |
| wtorek - 2016-05-31 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Bułka grahamka z masłem; pasta jajeczna ze szczypiorkiem; (1,3,7) herbata ziołowo-owocowa; OBIAD + DESER: - Chłodnik z ogórka i rzodkiewki; - Udka z kurczaka; ziemniaki z koperkiem; surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem i jogurtem naturalnym; kompot; (1,7,9) - banany; PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy z masłem; szyneczka parzona; ogórek świeży; mleko; (1,7) |
| środa - 2016-06-01 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Chleb sojowy z masłem; wędlina, sałata, rzodkiewka; herbata; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa koperkowa; - Gulasz wieprzowy z jarzynami; kasza jęczmienna; mizeria z ogórków świeżych z koperkiem; kompot mieszany; (1,7,9) - jabłka; PODWIECZOREK: Bułka z pełnego przemiału z masłem; dżem 100%; mleko; (1,7) |
| czwartek - 2016-06-02 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Parówki z szynki na ciepło; bułka paryska z masłem; herbata z cytryną; (1,7) OBIAD + DESER: - Bigos z kapusty świeżej; - ziemniaki z natką pietruszki; kompot; - borówki; (1,6,9) PODWIECZOREK: Budyń z sosem malinowym; chrupki kukurydziane; |
| piątek - 2016-06-03 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Tosty zapiekane z serem żółtym; herbata miętowa; (1,3,7) OBIAD + DESER: - Kotlety rybne; - ziemniaki z zieleninką; surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem; kompot; (1,3,4,7) - gruszki; PODWIECZOREK: Jabłecznik ( wyrób własny) (1,3,7) mleko; |
| sobota - 2016-06-04 |
|---|
|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-kakao; |