Jadłospis (2016-05-23 - 2016-05-29)
| poniedziałek - 2016-05-23 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Chleb z masłem; ser Mazur z rzodkiewką; kakao; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa: kalafiorowa na kurczaku, z ziemniakami oraz koperkiem; - placki ryżowe; (1,3,6,7,9) - truskawki; PODWIECZOREK: Chleb razowy z masłem; szynka parzona; papryka czerwona; herbata malinowa; (1,7) |
| wtorek - 2016-05-24 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Chleb razowy z masłem; wędlina drobiowa; pomidor; bawarka; (1,7) OBIAD + DESER: - Filety drobiowe po parysku; - ziemniaki z sosem; - Mini marchewka z tartą bułką; - kompot owocowy; - jabłka; PODWIECZOREK: Chałka z masłem; serek waniliowy z wiśniami; (1,7) |
| środa - 2016-05-25 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem; szynka parzona; sałata; ogórek świeży papryka zielona; kawa z mlekiem; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa z zielonego groszku z grzankami; - kotlet mielony; - ziemniaki z natką pietruszki; sos; - brokuły; kompot mieszany; - gruszki; PODWIECZOREK: Galaretka agrestowa z bitą śmietaną; Kiwi; |
| czwartek - 2016-05-26 |
|---|
|
BOŻE CIAŁO |
| piątek - 2016-05-27 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z kaszką manną i rodzynkami; bułka z masłem; OBIAD + DESER: -Zupa szczawiowa z jajkiem; - pierogi z serem; PODWIECZOREK: Pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem i ogórkiem kiszonym; kawa z mlekiem; |
| sobota - 2016-05-28 |
|---|
|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-kakao; |