Jadłospis (2016-05-23 - 2016-05-29)


Jadłospis na dzień 2016-05-23
poniedziałek - 2016-05-23
ŚNIADANIE:
Chleb z masłem;
ser Mazur z rzodkiewką;
kakao; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa: kalafiorowa na kurczaku, z ziemniakami oraz koperkiem;
- placki ryżowe; (1,3,6,7,9)
- truskawki;

PODWIECZOREK:
Chleb razowy z masłem; szynka parzona; papryka czerwona;
herbata malinowa;
(1,7)






Jadłospis na dzień 2016-05-24
wtorek - 2016-05-24
ŚNIADANIE:
Chleb razowy z masłem;
wędlina drobiowa;
pomidor;
bawarka;
(1,7)

OBIAD + DESER:
- Filety drobiowe po parysku;
- ziemniaki z sosem;
- Mini marchewka z tartą bułką;
- kompot owocowy;
- jabłka;

PODWIECZOREK:
Chałka z masłem;
serek waniliowy z wiśniami;
(1,7)







Jadłospis na dzień 2016-05-25
środa - 2016-05-25
ŚNIADANIE:
Chleb orkiszowy z masłem; szynka parzona; sałata;
ogórek świeży
papryka zielona;
kawa z mlekiem; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa z zielonego groszku z grzankami;
- kotlet mielony;
- ziemniaki z natką pietruszki; sos;
- brokuły; kompot mieszany;
- gruszki;

PODWIECZOREK:
Galaretka agrestowa
z bitą śmietaną;
Kiwi;





Jadłospis na dzień 2016-05-26
czwartek - 2016-05-26



BOŻE CIAŁO








Jadłospis na dzień 2016-05-27
piątek - 2016-05-27
ŚNIADANIE:
Zupa mleczna z kaszką manną i rodzynkami;
bułka z masłem;

OBIAD + DESER:
-Zupa szczawiowa z jajkiem;
- pierogi z serem;

PODWIECZOREK:
Pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem i ogórkiem
kiszonym;
kawa z mlekiem;






Jadłospis na dzień 2016-05-28
sobota - 2016-05-28
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten;
2- Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne(arachidowe);
6- Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzechy;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca i produkty pochodne;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;
15-kakao;