Jadłospis (2016-05-16 - 2016-05-22)
poniedziałek - 2016-05-16 |
---|
ŚNIADANIE: Chleb razowy z masłem; pasztet drobiowy, ogórek kiszony, herbata miętowa; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa jarzynowa na kurczaku; - placki karotki; (6,9) - Arbuz; PODWIECZOREK: Chleb razowy z masłem; wędlina; pomidor; mleko; (1,7,10) |
wtorek - 2016-05-17 |
---|
ŚNIADANIE: Chleb z masłem; wędlina, pomidor; herbata z cytryną; (1,7) OBIAD + DESER: - Rosół drobiowy; - Pieczeń wieprzowa duszona w ziołach; - sałata w śmietanie; - kasza jęczmienna; (1,9) - jabłka; PODWIECZOREK: Bułka paryska z masłem; miód prawdziwy; mleko; |
środa - 2016-05-18 |
---|
ŚNIADANIE: Chleb z masłem; ser żółty; sałata; herbata z cytryną; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa: krupnik z ziemniakami na skrzydełkach; - ryż z sosem jagodowym; - banany; (1,9) - soczki owocowe; PODWIECZOREK: Kanapka z masłem; serek wiejski (1,7,15) |
czwartek - 2016-05-19 |
---|
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem; wędlina; rzodkiewka; herbata rumiankowa; (1,3) OBIAD + DESER: - Gołąbki z kapustą świeżą; - ziemniaki z zieleniną; - surówka z ogórków kiszonych; - kompot; (3,7,9) - winogrona; PODWIECZOREK: Chałka z masłem; jogurt z owocami; |
piątek - 2016-05-20 |
---|
ŚNIADANIE: Bułka razowa z masłem; pasta jajeczna ze szczypiorkiem; herbata owocowa (1,7) OBIAD + DESER: - Filety rybne zapiekane; - ziemniaki z zieleniną; - surówka z selera; kompot; (1,3,7,9) - gruszki; PODWIECZOREK: Kisiel wiśniowy z sosem śmietankowym; |
sobota - 2016-05-21 |
---|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-kakao; |