Jadłospis (2016-05-09 - 2016-05-15)


Jadłospis na dzień 2016-05-09
poniedziałek - 2016-05-09
ŚNIADANIE:
Chleb razowy z masłem; serek Almette, pomidor, szczypiorek, herbata rumiankowa; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa grochowa z ziemniakami, warzywami
i majerankiem na żeberkach;
- kaszka manna z malinami; (6,7,9)
- gruszki;

PODWIECZOREK:
Bułka paryska z masłem; szyneczka parzona; rzodkiewki; kawa z mlekiem;
(1,7)



Jadłospis na dzień 2016-05-10
wtorek - 2016-05-10
ŚNIADANIE:
Chleb orkiszowy z masłem; wędlina drobiowa parzona; papryka czerwona;
herbata miętowa ; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Roladki wieprzowe z warzywami;
- ziemniaki z zieleniną;
- mizeria
- kompot mieszany; (1,3,9)
- borówki amerykańskie;

PODWIECZOREK:
Pieczywo lekkie WASA;
dżem 100% z owoców;
mleko; (1,7)





Jadłospis na dzień 2016-05-11
środa - 2016-05-11
ŚNIADANIE:
Kiełbaski na gorąco;
bułka paryska z masłem;
herbata słodzona miodem
naturalnym; (1,7)

OBIAD + DESER:
-Zupa botwinka;
-racuszki drożdżowe; (7,9)
- banany;

PODWIECZOREK:
Chleb żytni z masłem;
Twaróg ze szczypiorkiem
i rzodkiewką;
mleko; (1,7)


Jadłospis na dzień 2016-05-12
czwartek - 2016-05-12
ŚNIADANIE:
Płatki kukurydziane
z miodem;
mleko; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa: barszczyk czerwony;
- pieczeń z indyka;
- fasolka szparagowa;
- kasza jęczmienna;
- pomarańcze; (1,9)

PODWIECZOREK:
Bułka z masłem;
wędlina, ogórek świeży;
herbata malinowa;





Jadłospis na dzień 2016-05-13
piątek - 2016-05-13
ŚNIADANIE:
Bułka wieloziarnista z masłem;
ser żółty;
kakao; (1,4,7,15)

OBIAD + DESER:
- Zupa ogórkowa;
- kluski ,,leniwe”  ; (1,3,9)
- jabłka;

PODWIECZOREK:
Babka piaskowa;
kawa z mlekiem;





Jadłospis na dzień 2016-05-14
sobota - 2016-05-14
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten;
2- Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne(arachidowe);
6- Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzechy;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca i produkty pochodne;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;
15-kakao;