Jadłospis (2016-05-09 - 2016-05-15)
| poniedziałek - 2016-05-09 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Chleb razowy z masłem; serek Almette, pomidor, szczypiorek, herbata rumiankowa; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa grochowa z ziemniakami, warzywami i majerankiem na żeberkach; - kaszka manna z malinami; (6,7,9) - gruszki; PODWIECZOREK: Bułka paryska z masłem; szyneczka parzona; rzodkiewki; kawa z mlekiem; (1,7) |
| wtorek - 2016-05-10 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem; wędlina drobiowa parzona; papryka czerwona; herbata miętowa ; (1,7) OBIAD + DESER: - Roladki wieprzowe z warzywami; - ziemniaki z zieleniną; - mizeria - kompot mieszany; (1,3,9) - borówki amerykańskie; PODWIECZOREK: Pieczywo lekkie WASA; dżem 100% z owoców; mleko; (1,7) |
| środa - 2016-05-11 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Kiełbaski na gorąco; bułka paryska z masłem; herbata słodzona miodem naturalnym; (1,7) OBIAD + DESER: -Zupa botwinka; -racuszki drożdżowe; (7,9) - banany; PODWIECZOREK: Chleb żytni z masłem; Twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką; mleko; (1,7) |
| czwartek - 2016-05-12 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane z miodem; mleko; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa: barszczyk czerwony; - pieczeń z indyka; - fasolka szparagowa; - kasza jęczmienna; - pomarańcze; (1,9) PODWIECZOREK: Bułka z masłem; wędlina, ogórek świeży; herbata malinowa; |
| piątek - 2016-05-13 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Bułka wieloziarnista z masłem; ser żółty; kakao; (1,4,7,15) OBIAD + DESER: - Zupa ogórkowa; - kluski ,,leniwe” ; (1,3,9) - jabłka; PODWIECZOREK: Babka piaskowa; kawa z mlekiem; |
| sobota - 2016-05-14 |
|---|
|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-kakao; |