Jadłospis (2016-04-25 - 2016-05-01)
poniedziałek - 2016-04-25 |
---|
ŚNIADANIE: - Kolorowe kanapki z pieczywa orkiszowego z masłem, serkiem maślanym; oraz pomidorem; - kawa zbożowa z mlekiem; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa jarzynowa ( kapusta, marchew, groszek, pietruszka, seler, kalarepka, fasolka szparagowa, ziemniaki, natka pietruszki) - racuchy drożdżowe; - woda do picia; - Banany (1,7,9) PODWIECZOREK: - Chleb razowy z masłem; - wędlina wieprzowa - ogórek świeży; - mleko; (1,7) |
wtorek - 2016-04-26 |
---|
ŚWIĘTO KONSTYTUCJI |
środa - 2016-04-27 |
---|
ŚNIADANIE: - Kanapka z masłem i wędliną; - ogórek świeży; - herbata owocowa; ( 1,7) OBIAD + DESER: - Gulasz z indyka; - surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem; - ziemniaki z zieleniną. - kompot; - Pomarańcze (1,3,7) PODWIECZOREK: - Pieczywo lekkie z masłem; - powidła śliwkowe; - mleko; (1,7) |
czwartek - 2016-04-28 |
---|
ŚNIADANIE: - Bułka razowa z masłem; - szynka parzona; - ogórki kiszone; - herbata z cytryną; (1,7) OBIAD + DESER: - Spaghetti po bolońsku; - kompot; - Mus truskawkowy; (1,3,9) PODWIECZOREK: - Chałka z masłem; - jogurt pitny; (1,7) |
piątek - 2016-04-29 |
---|
ŚNIADANIE: - Bułka z masłem - ser żółty; - sałata - kakao; ( 1,7,15) OBIAD + DESER: - Barszcz ukraiński; - naleśniki z serem i malinami; - Mandarynki; (1,3,7,9) PODWIECZOREK: - Ciasto herbatnikowe z kaszką manną; (7) |
sobota - 2016-04-30 |
---|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-kakao |