Jadłospis (2016-04-25 - 2016-05-01)


Jadłospis na dzień 2016-04-25
poniedziałek - 2016-04-25
ŚNIADANIE:
- Kolorowe kanapki z pieczywa orkiszowego z masłem, serkiem maślanym;
oraz pomidorem;
- kawa zbożowa z mlekiem;
(1,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa jarzynowa ( kapusta, marchew, groszek, pietruszka, seler, kalarepka, fasolka szparagowa, ziemniaki, natka pietruszki)
- racuchy drożdżowe;
- woda do picia;
- Banany (1,7,9)

PODWIECZOREK:
- Chleb razowy z masłem;
- wędlina wieprzowa
- ogórek świeży;
- mleko;
(1,7)




Jadłospis na dzień 2016-04-26
wtorek - 2016-04-26



ŚWIĘTO KONSTYTUCJI
Jadłospis na dzień 2016-04-27
środa - 2016-04-27
ŚNIADANIE:
- Kanapka z masłem i wędliną;
- ogórek świeży;
- herbata owocowa;
( 1,7)

OBIAD + DESER:
- Gulasz z indyka;
- surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem;
- ziemniaki z zieleniną.
- kompot;
- Pomarańcze (1,3,7)

PODWIECZOREK:
- Pieczywo lekkie z masłem;
- powidła śliwkowe;
- mleko;
(1,7)


Jadłospis na dzień 2016-04-28
czwartek - 2016-04-28
ŚNIADANIE:
- Bułka razowa z masłem;
- szynka parzona;
- ogórki kiszone;
- herbata z cytryną; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Spaghetti po bolońsku;
- kompot;
- Mus truskawkowy; (1,3,9)

PODWIECZOREK:
- Chałka z masłem;
- jogurt pitny;
(1,7)





Jadłospis na dzień 2016-04-29
piątek - 2016-04-29
ŚNIADANIE:
- Bułka z masłem
- ser żółty;
- sałata
- kakao; ( 1,7,15)

OBIAD + DESER:
- Barszcz ukraiński;
- naleśniki z serem i malinami;
- Mandarynki; (1,3,7,9)

PODWIECZOREK:
- Ciasto herbatnikowe
z kaszką manną;
(7)





Jadłospis na dzień 2016-04-30
sobota - 2016-04-30
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten;
2- Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne(arachidowe);
6- Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzechy;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca i produkty pochodne;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;
15-kakao