Jadłospis (2016-04-18 - 2016-04-24)


Jadłospis na dzień 2016-04-18
poniedziałek - 2016-04-18
ŚNIADANIE:
- Kolorowe kanapki z pieczywa orkiszowego z masłem, sałatą, rzodkiewką oraz serkiem maślanym;
- kawa zbożowa z mlekiem;
(1,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa jarzynowa ( kapusta, marchew, groszek, pietruszka, seler, kalarepka, fasolka szparagowa, ziemniaki, natka pietruszki)
- Makaron pełnoziarnisty z białym serem i śmietaną;
- woda do picia;
- Jabłka (1,7,9)

PODWIECZOREK:
- Chleb razowy z masłem, wędliną wieprzową, ogórkiem świeżym;
- mleko;
(1,7)



Jadłospis na dzień 2016-04-19
wtorek - 2016-04-19
ŚNIADANIE:
- Płatki kukurydziane
z miodem;
- bułka paryska z masłem;
(1,7)

OBIAD + DESER:
- Gulasz wieprzowy; kasza jęczmienna;
- surówka z marchwi, jabłka i kukurydzy;
- kompot z owoców sadu;
- Winogrona rodzynkowe; (1,7,9)

PODWIECZOREK:
- Pieczywo sojowe z masłem,
- dżem 100% z owoców;
- kawa z mlekiem;
( 1,7)




Jadłospis na dzień 2016-04-20
środa - 2016-04-20
ŚNIADANIE:
- Kanapka z masłem i wędliną;
- ogórek świeży;
- herbata owocowa;
( 1,7)

OBIAD + DESER:
- Rosół z makaronem;
- Potrawka z kurczaka ( kurczak w sosie słodko kwaśnym, z rodzynkami, cytryną i śmietaną)
- ryż, groszek z marchewką.
- Banany (1,7,9)

PODWIECZOREK:
-Ciasto drożdżowe;
- mleko;
(1,7)

Jadłospis na dzień 2016-04-21
czwartek - 2016-04-21
ŚNIADANIE:
- Bułka paryska z masłem;
- parówki z szynki
na ciepło;
- herbata z cytryną; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Pulpety w sosie śmietanowym z koperkiem;
- ziemniaki z zieleninką;
- fasolka szparagowa;
- kompot;
- Pomarańcze; (1,3,7,9)

PODWIECZOREK:
- Kanapki z masłem i wędliną;
- sałata;
- kakao;
(1,7,15)




Jadłospis na dzień 2016-04-22
piątek - 2016-04-22
ŚNIADANIE:
- Kanapka z masłem
- pasta z makreli
wędzonej;
- herbata miętowa; ( 1,4,7)

OBIAD + DESER:
- Jajko w sosie chrzanowym;
- ziemniaki z natką pietruszki;
- buraczki domowe;
- kompot z wiśni;
- Gruszki; (1,3,7,9)

PODWIECZOREK:
- Galaretka z bitą śmietaną;
- biszkopty;
(7)




Jadłospis na dzień 2016-04-23
sobota - 2016-04-23
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten;
2- Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne(arachidowe);
6- Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzechy;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca i produkty pochodne;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;