Jadłospis (2016-04-18 - 2016-04-24)
poniedziałek - 2016-04-18 |
---|
ŚNIADANIE: - Kolorowe kanapki z pieczywa orkiszowego z masłem, sałatą, rzodkiewką oraz serkiem maślanym; - kawa zbożowa z mlekiem; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa jarzynowa ( kapusta, marchew, groszek, pietruszka, seler, kalarepka, fasolka szparagowa, ziemniaki, natka pietruszki) - Makaron pełnoziarnisty z białym serem i śmietaną; - woda do picia; - Jabłka (1,7,9) PODWIECZOREK: - Chleb razowy z masłem, wędliną wieprzową, ogórkiem świeżym; - mleko; (1,7) |
wtorek - 2016-04-19 |
---|
ŚNIADANIE: - Płatki kukurydziane z miodem; - bułka paryska z masłem; (1,7) OBIAD + DESER: - Gulasz wieprzowy; kasza jęczmienna; - surówka z marchwi, jabłka i kukurydzy; - kompot z owoców sadu; - Winogrona rodzynkowe; (1,7,9) PODWIECZOREK: - Pieczywo sojowe z masłem, - dżem 100% z owoców; - kawa z mlekiem; ( 1,7) |
środa - 2016-04-20 |
---|
ŚNIADANIE: - Kanapka z masłem i wędliną; - ogórek świeży; - herbata owocowa; ( 1,7) OBIAD + DESER: - Rosół z makaronem; - Potrawka z kurczaka ( kurczak w sosie słodko kwaśnym, z rodzynkami, cytryną i śmietaną) - ryż, groszek z marchewką. - Banany (1,7,9) PODWIECZOREK: -Ciasto drożdżowe; - mleko; (1,7) |
czwartek - 2016-04-21 |
---|
ŚNIADANIE: - Bułka paryska z masłem; - parówki z szynki na ciepło; - herbata z cytryną; (1,7) OBIAD + DESER: - Pulpety w sosie śmietanowym z koperkiem; - ziemniaki z zieleninką; - fasolka szparagowa; - kompot; - Pomarańcze; (1,3,7,9) PODWIECZOREK: - Kanapki z masłem i wędliną; - sałata; - kakao; (1,7,15) |
piątek - 2016-04-22 |
---|
ŚNIADANIE: - Kanapka z masłem - pasta z makreli wędzonej; - herbata miętowa; ( 1,4,7) OBIAD + DESER: - Jajko w sosie chrzanowym; - ziemniaki z natką pietruszki; - buraczki domowe; - kompot z wiśni; - Gruszki; (1,3,7,9) PODWIECZOREK: - Galaretka z bitą śmietaną; - biszkopty; (7) |
sobota - 2016-04-23 |
---|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; |