Jadłospis (2016-04-11 - 2016-04-17)
| poniedziałek - 2016-04-11 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Chleb orkiszowy z masłem; - ser żółty; - rzodkiewki; - herbata malinowa; OBIAD: - Zupa grochowa z ziemniakami i majerankiem; - placki z jabłkami; -Banany; PODWIECZOREK: - Chleb z masłem; - wędlina drobiowa, sałata; - mleko; |
| wtorek - 2016-04-12 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Chleb razowy z masłem, - polędwica wieprzowa; - papryka świeża; - woda z miodem i cytryną; OBIAD: - Rosół do picia; - szynka duszona; - kasza z zieleniną; - surówka z kapusty pekińskiej z ziarnem słonecznika; - Koktajl owocowy; PODWIECZOREK: Chałka z masłem; - mleko; |
| środa - 2016-04-13 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Pieczywo razowe z masłem , -- pasta jajeczna ze szczypiorkiem; - mleko; OBIAD: - Zupa kalafiorowa z koperkiem i ziemniakami; - pierogi z mięsem; -Pomarańcze; PODWIECZOREK: - Chleb z masłem, - szynką wiejską; - pomidor; - herbata rumiankowa z miodem; |
| czwartek - 2016-04-14 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Tosty z serem; - herbata z miodem i cytryną; OBIAD: - Kotlet schabowy; -ziemniaki z natką pietruszki; - surówka meksykańska ( kap. Pekińska, fasola czerwona, marchewka, kukurydza; - gruszki; PODWIECZOREK: - Bułka razowa z masłem - pasztet drobiowy; - ogórek świeży; - kakao; |
| piątek - 2016-04-15 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Zupa mleczna z płatkami jaglanymi; - bułka paryska z masłem; OBIAD: - Zupa fasolowa z warzywami i ziemniakami; - placki warzywne z serem; - Jabłka; PODWIECZOREK: - Kisiel owocowy; - biszkopty; |
| sobota - 2016-04-16 |
|---|
|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-Kakao; |