Jadłospis (2016-03-21 - 2016-03-27)
| poniedziałek - 2016-03-21 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Chleb razowy z masłem; serek Almette, rzodkiewka, herbata miętowa; (1,7) OBIAD: - Zupa koperkowa na kurczaku z warzywami; - spaghetti po bolońsku; (6,9) - Winogrona; PODWIECZOREK: Chleb razowy z masłem; wędlina; pomidor; mleko; (1,7,10) |
| wtorek - 2016-03-22 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Chleb z masłem; parówki z szynki na ciepło; herbata z cytryną; (1,7) OBIAD: - Zupa pomidorowa; - Kurczak pieczony; ryż z natką pietruszki; - surówka po żydowsku (1,9) - mus owocowy ( owoce tropikalne) PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy z masłem; powidła śliwkowe; mleko; (1,7) |
| środa - 2016-03-23 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem; krakowska drobiowa; sałata; kawa z mlekiem; (1,7) OBIAD: - Zupa: kapuśniak z kiszonej kapusty; - placuszki warzywne z serem; - banany; (1,3,9) PODWIECZOREK: Chałka z masłem; kakao; (1,7,15) |
| czwartek - 2016-03-24 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Chleb żytni z masłem; jajko gotowane; ogórek kiszony; herbata z cytryną; (1,3) OBIAD: - Kotlet mielony; - ziemniaki z zieleniną; - surówka z selera; kompot; (3,7,9) - gruszki; PODWIECZOREK: Bułka razowa z masłem; wędlina, sałata ; mleko; (1,7) |
| piątek - 2016-03-25 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Bułka razowa z masłem; ser żółty; mleko (1,7) OBIAD: - Jajko sadzone; - ziemniaki z zieleniną; - mini marchewki z tartą bułką; kompot; (1,3,7,9) - Kiwi; PODWIECZOREK: Jogurt naturalny z wiśniami; |
| sobota - 2016-03-26 |
|---|
|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-Kakao; |