Jadłospis (2016-03-21 - 2016-03-27)


Jadłospis na dzień 2016-03-21
poniedziałek - 2016-03-21
ŚNIADANIE:
Chleb razowy z masłem; serek Almette, rzodkiewka,
herbata miętowa; (1,7)

OBIAD:
- Zupa koperkowa na kurczaku z warzywami;
- spaghetti po bolońsku; (6,9)
- Winogrona;

PODWIECZOREK:
Chleb razowy z masłem; wędlina; pomidor;
mleko; (1,7,10)


Jadłospis na dzień 2016-03-22
wtorek - 2016-03-22
ŚNIADANIE:
Chleb z masłem;
parówki z szynki na ciepło;
herbata z cytryną; (1,7)

OBIAD:
- Zupa pomidorowa;
- Kurczak pieczony; ryż z natką pietruszki; - surówka po żydowsku (1,9)
- mus owocowy ( owoce tropikalne)

PODWIECZOREK:
Chleb orkiszowy z masłem;
powidła śliwkowe;
mleko; (1,7)


Jadłospis na dzień 2016-03-23
środa - 2016-03-23
ŚNIADANIE:
Chleb orkiszowy z masłem;
krakowska drobiowa;
sałata;
kawa z mlekiem; (1,7)

OBIAD:
- Zupa: kapuśniak z kiszonej kapusty;
- placuszki warzywne z serem;
- banany; (1,3,9)

PODWIECZOREK:
Chałka z masłem;
kakao; (1,7,15)

Jadłospis na dzień 2016-03-24
czwartek - 2016-03-24
ŚNIADANIE:
Chleb żytni z masłem;
jajko gotowane;
ogórek kiszony;
herbata z cytryną; (1,3)

OBIAD:
- Kotlet mielony;
- ziemniaki z zieleniną;
- surówka z selera; kompot; (3,7,9)
- gruszki;

PODWIECZOREK:
Bułka razowa z masłem;
wędlina, sałata ;
mleko; (1,7)


Jadłospis na dzień 2016-03-25
piątek - 2016-03-25
ŚNIADANIE:
Bułka razowa z masłem;
ser żółty;
mleko (1,7)

OBIAD:
- Jajko sadzone;
- ziemniaki z zieleniną;
- mini marchewki z tartą bułką; kompot; (1,3,7,9)
- Kiwi;

PODWIECZOREK:
Jogurt naturalny z wiśniami;
Jadłospis na dzień 2016-03-26
sobota - 2016-03-26
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten;
2- Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne(arachidowe);
6- Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzechy;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca i produkty pochodne;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;
15-Kakao;