Jadłospis (2016-03-14 - 2016-03-20)


Jadłospis na dzień 2016-03-14
poniedziałek - 2016-03-14
ŚNIADANIE:
- Kolorowe kanapki z pieczywa orkiszowego z masłem, sałatą, rzodkiewką oraz serem żółtym;
- kawa zbożowa z mlekiem

OBIAD:
- Zupa jarzynowa ( kapusta, marchew,groszek, pietruszka, seler kalarepka,fasolka szparagowa, ziemniaki,natka pietruszki)
- Makaron wielozbożowy z białym serem i śmietaną;
- woda do picia;
- Banany;

PODWIECZOREK:
- Chleb razowy z masłem, wędliną wieprzową, ogórkiem świeżym;
- herbata miętowo-ziołowa
słodzona miodem naturalnym;

Jadłospis na dzień 2016-03-15
wtorek - 2016-03-15
ŚNIADANIE:
- Chleb razowy z masłem;
- wędlina, papryczka
żółta;
(1,7)

OBIAD:
- Zupa krem z cukinii na kurczaku;
-Szynka duszona w sosie cebulowo-rozmarynowym;
- kasza jęczmienna;
- surówka z marchwi, jabłka i kukurydzy;
Winogrona rodzynkowe;

PODWIECZOREK:
- Pieczywo sojowe z masłem,
miód naturalny;
- mleko;
(1,7)

Jadłospis na dzień 2016-03-16
środa - 2016-03-16
ŚNIADANIE:
- Kanapka z pastą jajeczną
i szczypiorkiem;
- Bawarka;
(1,7,3)

OBIAD:
- Rosół z makaronem;
- Potrawka z kurczaka ( kurczak w sosie słodko kwaśnym, z rodzynkami, cytryną i śmietaną)
- ryż, groszek z marchewką.
Jabłka;

PODWIECZOREK:
-Ciasto drożdżowe z żurawiną;
- mleko;
Jadłospis na dzień 2016-03-17
czwartek - 2016-03-17
ŚNIADANIE:
- Zupa mleczna z kluseczkami;
- bułka paryska z masłem;
(1,7)

OBIAD:
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami i koprem świeżym, na wywarze warzywnym, zabielana śmietanką;
- racuszki drożdżowe;
Jogurt truskawkowy;

PODWIECZOREK:
- Kanapki z wędliną;
pomidor;
- kakao;

Jadłospis na dzień 2016-03-18
piątek - 2016-03-18
ŚNIADANIE:
- Kanapka z masłem
- łosoś wędzony;
- herbata z cytryną;

OBIAD:
- Jajko gotowane w sosie chrzanowym;
- ziemniaki z natką pietruszki;
- buraczki domowe;
- kompot z wiśni;
- Pomarańcze

PODWIECZOREK:
- Kisiel cytrynowy;
- biszkopty;
(1)
Jadłospis na dzień 2016-03-19
sobota - 2016-03-19
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten;
2- Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne(arachidowe);
6- Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzechy;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca i produkty pochodne;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;
15-Kakao;