Jadłospis (2016-03-14 - 2016-03-20)
| poniedziałek - 2016-03-14 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Kolorowe kanapki z pieczywa orkiszowego z masłem, sałatą, rzodkiewką oraz serem żółtym; - kawa zbożowa z mlekiem OBIAD: - Zupa jarzynowa ( kapusta, marchew,groszek, pietruszka, seler kalarepka,fasolka szparagowa, ziemniaki,natka pietruszki) - Makaron wielozbożowy z białym serem i śmietaną; - woda do picia; - Banany; PODWIECZOREK: - Chleb razowy z masłem, wędliną wieprzową, ogórkiem świeżym; - herbata miętowo-ziołowa słodzona miodem naturalnym; |
| wtorek - 2016-03-15 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Chleb razowy z masłem; - wędlina, papryczka żółta; (1,7) OBIAD: - Zupa krem z cukinii na kurczaku; -Szynka duszona w sosie cebulowo-rozmarynowym; - kasza jęczmienna; - surówka z marchwi, jabłka i kukurydzy; Winogrona rodzynkowe; PODWIECZOREK: - Pieczywo sojowe z masłem, miód naturalny; - mleko; (1,7) |
| środa - 2016-03-16 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Kanapka z pastą jajeczną i szczypiorkiem; - Bawarka; (1,7,3) OBIAD: - Rosół z makaronem; - Potrawka z kurczaka ( kurczak w sosie słodko kwaśnym, z rodzynkami, cytryną i śmietaną) - ryż, groszek z marchewką. Jabłka; PODWIECZOREK: -Ciasto drożdżowe z żurawiną; - mleko; |
| czwartek - 2016-03-17 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Zupa mleczna z kluseczkami; - bułka paryska z masłem; (1,7) OBIAD: - Zupa kalafiorowa z ziemniakami i koprem świeżym, na wywarze warzywnym, zabielana śmietanką; - racuszki drożdżowe; Jogurt truskawkowy; PODWIECZOREK: - Kanapki z wędliną; pomidor; - kakao; |
| piątek - 2016-03-18 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Kanapka z masłem - łosoś wędzony; - herbata z cytryną; OBIAD: - Jajko gotowane w sosie chrzanowym; - ziemniaki z natką pietruszki; - buraczki domowe; - kompot z wiśni; - Pomarańcze PODWIECZOREK: - Kisiel cytrynowy; - biszkopty; (1) |
| sobota - 2016-03-19 |
|---|
|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-Kakao; |