Jadłospis (2016-02-22 - 2016-02-28)


Jadłospis na dzień 2016-02-22
poniedziałek - 2016-02-22
ŚNIADANIE:
- Kanapka z pieczywa orkiszowego z masłem oraz pasztetem i ogórkiem kiszonym; (1,7)
- kawa zbożowa z mlekiem;

OBIAD + DESER:
- Zupa: Żurek z ziemniakami,warzywami,jajkiem i białą kiełbasą;
- kaszka manna z musem malinowym;
- Mandarynki (1,7,9)

PODWIECZOREK:
- Chleb razowy z masłem
oraz miodem naturalnym;
- mleko;
(1,7)


Jadłospis na dzień 2016-02-23
wtorek - 2016-02-23
ŚNIADANIE:
- Chleb razowy z masłem;
- wędlina, ogórek świeży;
- herbata rumiankowa;
(1,7)

OBIAD + DESER:
- Zrazy wieprzowe z pieczarkami i serem;
- ziemniaki z zieleniną;
- brokuły;
- kompot mieszany;
- Jabłka; (1,7,9)

PODWIECZOREK:
- Chleb z masłem;
- pasta z twarogu;
- kawa z mlekiem;
(1,7)



Jadłospis na dzień 2016-02-24
środa - 2016-02-24
ŚNIADANIE:
- Tosty z serem;;
- herbata owocowa;
(1,7,3)

OBIAD + DESER:
- Gulasz wieprzowy;
- kasza;
- surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem;
- Pomarańcze (1,7,9)

PODWIECZOREK:
- Chleb razowy z masłem;
- wędlina;
- rzodkiewka;
- mleko;
Jadłospis na dzień 2016-02-25
czwartek - 2016-02-25
ŚNIADANIE:
- Chleb ze słonecznikiem;
- masło
- wędlin, ogórek świeży;
-herbata z cytrynką;
(1,7,3)

OBIAD + DESER:
- Zupa owocowa;
- Kotlet mielony;
- ziemniaki z zieleninką
- groszek z marchewką;
- Banany; (1,3,7,9)

PODWIECZOREK:
- Budyń czekoladowy;
- chrupki kukurydziane;
(7)



Jadłospis na dzień 2016-02-26
piątek - 2016-02-26
ŚNIADANIE:
- Bułka razowa z masłem;
- makrela wędzona;
- herbata miętowa;
(1,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa pomidorowa
- jajko sadzone;
- ziemniaki z zieleniną;
- fasolka szparagowa;
- Winogrona; (1,3,7,9)

PODWIECZOREK:
- Placek z kaszką manną i herbatnikami;
( wyrób własny)
(1,7)



Jadłospis na dzień 2016-02-27
sobota - 2016-02-27
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten;
2- Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne(arachidowe);
6- Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzechy;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca i produkty pochodne;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;