Jadłospis (2016-02-29 - 2016-03-06)


Jadłospis na dzień 2016-02-29
poniedziałek - 2016-02-29
ŚNIADANIE:
Chleb razowy z masłem; serek Almette, pomidor, szczypiorek, herbata rumiankowa; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa (groszek z marchewką i ziemniakami, oraz warzywami i natką pietruszki;
- placki z jabłkami; (3,6,7,9)
- gruszki;

PODWIECZOREK:
Bułka paryska z masłem; szyneczka parzona; papryka mleko;
(1,10)



Jadłospis na dzień 2016-03-01
wtorek - 2016-03-01
ŚNIADANIE:
Chleb orkiszowy z masłem; wędlina drobiowa parzona; rzodkiewki;
herbata miętowa ; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Rosół z kurczaka z warzywami i natką pietruszki; - filet z indyka nadziewany morelami;
- fasolka szparagowa(1,3,9)
- pomarańcze + chrupki kukurydziane;

PODWIECZOREK:
Bułka z masłem;
ser żółty;
sałata;
kakao; (1,7,15)



Jadłospis na dzień 2016-03-02
środa - 2016-03-02
ŚNIADANIE:
Zupa mleczna z kaszką manną;
bułka paryska z masłem; (1,7)

OBIAD + DESER:
-Zupa owocowa;
-pieczeń wieprzowa z ziołami (tymianek, rozmaryn);
-ziemniaki z natką pietruszki; mizeria z ogórków i śmietany; koperek świeży; kompot wiśniowy; (7)
- mus truskawkowy;

PODWIECZOREK:
Chleb żytni z masłem;
szynka z pieca;
sałata;
kawa z mlekiem; (1,7)

Jadłospis na dzień 2016-03-03
czwartek - 2016-03-03
ŚNIADANIE:
Chleb z masłem;
kiełbaski na gorąco
herbata z cytryną (1,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa: brukiew z ziemniakami;
- pierogi z serem;
- winogrona rodzynkowe; (1,9)

PODWIECZOREK:
Rogaliki drożdżowe z marmoladą;
mleko;




Jadłospis na dzień 2016-03-04
piątek - 2016-03-04
ŚNIADANIE:
Chleb słonecznikowy z masłem;
pasta z makreli;
herbata owocowa (1,4,7)

OBIAD + DESER:
- Barszcz czerwony;
- klopsiki rybne;
- ziemniaki z zieleniną; surówka z kapusty kiszonej; (1,3,4,9)
- kiwi;

PODWIECZOREK:
Bułka razowa z masłem;
dżem 100% truskawkowy;
mleko;



Jadłospis na dzień 2016-03-05
sobota - 2016-03-05
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten;
2- Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne(arachidowe);
6- Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzechy;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca i produkty pochodne;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;
15-Kakao;