Jadłospis (2016-02-29 - 2016-03-06)
| poniedziałek - 2016-02-29 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Chleb razowy z masłem; serek Almette, pomidor, szczypiorek, herbata rumiankowa; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa (groszek z marchewką i ziemniakami, oraz warzywami i natką pietruszki; - placki z jabłkami; (3,6,7,9) - gruszki; PODWIECZOREK: Bułka paryska z masłem; szyneczka parzona; papryka mleko; (1,10) |
| wtorek - 2016-03-01 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem; wędlina drobiowa parzona; rzodkiewki; herbata miętowa ; (1,7) OBIAD + DESER: - Rosół z kurczaka z warzywami i natką pietruszki; - filet z indyka nadziewany morelami; - fasolka szparagowa(1,3,9) - pomarańcze + chrupki kukurydziane; PODWIECZOREK: Bułka z masłem; ser żółty; sałata; kakao; (1,7,15) |
| środa - 2016-03-02 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z kaszką manną; bułka paryska z masłem; (1,7) OBIAD + DESER: -Zupa owocowa; -pieczeń wieprzowa z ziołami (tymianek, rozmaryn); -ziemniaki z natką pietruszki; mizeria z ogórków i śmietany; koperek świeży; kompot wiśniowy; (7) - mus truskawkowy; PODWIECZOREK: Chleb żytni z masłem; szynka z pieca; sałata; kawa z mlekiem; (1,7) |
| czwartek - 2016-03-03 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Chleb z masłem; kiełbaski na gorąco herbata z cytryną (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa: brukiew z ziemniakami; - pierogi z serem; - winogrona rodzynkowe; (1,9) PODWIECZOREK: Rogaliki drożdżowe z marmoladą; mleko; |
| piątek - 2016-03-04 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy z masłem; pasta z makreli; herbata owocowa (1,4,7) OBIAD + DESER: - Barszcz czerwony; - klopsiki rybne; - ziemniaki z zieleniną; surówka z kapusty kiszonej; (1,3,4,9) - kiwi; PODWIECZOREK: Bułka razowa z masłem; dżem 100% truskawkowy; mleko; |
| sobota - 2016-03-05 |
|---|
|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-Kakao; |