Jadłospis (2016-02-15 - 2016-02-21)


Jadłospis na dzień 2016-02-15
poniedziałek - 2016-02-15
ŚNIADANIE:
- Kanapka z pieczywa orkiszowego z masłem oraz serkiem maślanym;
- herbata owocowa;
(1,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa: kapuśniak z kiszonej kapusty na żeberkach
(kiszona kapusta, marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, natka pietruszki, kiełbasa)
- makaron świderki z masłem klarowanym i miodem;
- Banany (1,7,9)

PODWIECZOREK:
- Chleb razowy z masłem, wędliną wieprzową, ogórek świeży;
- mleko;
(1,7)



Jadłospis na dzień 2016-02-16
wtorek - 2016-02-16
ŚNIADANIE:
- Chleb razowy z masłem;
- pasztet drobiowy
- rzodkiewka;
- herbata rumiankowa;
(1,7)

OBIAD + DESER:
- Pulpety w sosie śmietanowo-koperkowym;
- ziemniaki z zieleniną
- groszek z marchewką;
- kompot mieszany;
- jabłka; (1,7,9)

PODWIECZOREK:
- Chleb orkiszowy z masłem;
- ser żółty;
- sałata;
(1,7)



Jadłospis na dzień 2016-02-17
środa - 2016-02-17
ŚNIADANIE:
- Kanapka z masłem;
- wędlina ( szynka parzona);
- pomidor;
(1,7,3)

OBIAD + DESER:
- Zupa fasolowa z ziemniakami;
- placki z jabłkami;
- Mandarynki (1,7,9)

PODWIECZOREK:
- Chleb z masłem;
- dżem owocowy 100%
- mleko;




Jadłospis na dzień 2016-02-18
czwartek - 2016-02-18
ŚNIADANIE:
- Bułka paryska z masłem;
- płatki kukurydziane;
- mleko;
(1,7,3)

OBIAD + DESER:
- Rosół z kurczaka z lubczykiem;
- Pieczeń wieprzowa;
- kasza jęczmienna;
- mizeria;
- Pomarańcze (1,7,9)

PODWIECZOREK:
- Chleb orkiszowy z masłem;
- wędlina drobiowa;
- sałata;
- herbata z cytryną;




Jadłospis na dzień 2016-02-19
piątek - 2016-02-19
ŚNIADANIE:
- Chleb razowy z masłem;
- makrela w pomidorach;
- herbata miętowa;
(1,4)

OBIAD + DESER:
- Jajko w sosie musztardowym;
- ziemniaki z zieleniną;
- buraczki;
- kompot;
- Kiwi (1,3)

PODWIECZOREK:
- Chleb z masłem;
- miód prawdziwy;
- mleko;
(1,7)




Jadłospis na dzień 2016-02-20
sobota - 2016-02-20
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten;
2- Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne(arachidowe);
6- Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzechy;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca i produkty pochodne;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;