Jadłospis (2016-02-15 - 2016-02-21)
| poniedziałek - 2016-02-15 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Kanapka z pieczywa orkiszowego z masłem oraz serkiem maślanym; - herbata owocowa; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa: kapuśniak z kiszonej kapusty na żeberkach (kiszona kapusta, marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, natka pietruszki, kiełbasa) - makaron świderki z masłem klarowanym i miodem; - Banany (1,7,9) PODWIECZOREK: - Chleb razowy z masłem, wędliną wieprzową, ogórek świeży; - mleko; (1,7) |
| wtorek - 2016-02-16 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Chleb razowy z masłem; - pasztet drobiowy - rzodkiewka; - herbata rumiankowa; (1,7) OBIAD + DESER: - Pulpety w sosie śmietanowo-koperkowym; - ziemniaki z zieleniną - groszek z marchewką; - kompot mieszany; - jabłka; (1,7,9) PODWIECZOREK: - Chleb orkiszowy z masłem; - ser żółty; - sałata; (1,7) |
| środa - 2016-02-17 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Kanapka z masłem; - wędlina ( szynka parzona); - pomidor; (1,7,3) OBIAD + DESER: - Zupa fasolowa z ziemniakami; - placki z jabłkami; - Mandarynki (1,7,9) PODWIECZOREK: - Chleb z masłem; - dżem owocowy 100% - mleko; |
| czwartek - 2016-02-18 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Bułka paryska z masłem; - płatki kukurydziane; - mleko; (1,7,3) OBIAD + DESER: - Rosół z kurczaka z lubczykiem; - Pieczeń wieprzowa; - kasza jęczmienna; - mizeria; - Pomarańcze (1,7,9) PODWIECZOREK: - Chleb orkiszowy z masłem; - wędlina drobiowa; - sałata; - herbata z cytryną; |
| piątek - 2016-02-19 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Chleb razowy z masłem; - makrela w pomidorach; - herbata miętowa; (1,4) OBIAD + DESER: - Jajko w sosie musztardowym; - ziemniaki z zieleniną; - buraczki; - kompot; - Kiwi (1,3) PODWIECZOREK: - Chleb z masłem; - miód prawdziwy; - mleko; (1,7) |
| sobota - 2016-02-20 |
|---|
|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; |