Jadłospis (2016-02-08 - 2016-02-14)
| poniedziałek - 2016-02-08 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Chleb z masłem;serek wiejski; herbata miętowa; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa grochowa ( groch łuskany, marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, majeranek, natka pietruszki) - racuszki drożdżowe; - Mandarynki (1,7,9) PODWIECZOREK: - Chleb razowy z masłem, wędliną wieprzową, rzodkiewki; - herbata miętowo-ziołowa słodzona miodem naturalnym; (1,7) |
| wtorek - 2016-02-09 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Chleb razowy z masłem; - wędlina, ogórek świeży; herbata rumiankowa; (1,7) OBIAD + DESER: - Rosół na kurczaku; - Spaghetti po bolońsku; - Serek homogenizowany z brzoskwinią; (1,7,9) PODWIECZOREK: - Jogurt pitny; - chałka z masłem; (1,7) |
| środa - 2016-02-10 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Kanapka z masłem; makrela z pomidorami; herbata owocowa; (1,7,3) OBIAD + DESER: - Zupa ogórkowa z ziemniakami; - naleśniki z serem; - Banany (1,7,9) PODWIECZOREK: - Babeczka piaskowa; - mleko; |
| czwartek - 2016-02-11 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Chleb ze słonecznikiem; - masło - wędlina, sałata, papryka żółta; herbata z cytrynką; (1,7,3) OBIAD + DESER: - Barszczyk czerwony - Wątróbki drobiowe; - kapusta kiszona z marchewką; - Jabłka (1,3,7,9) PODWIECZOREK: - Galaretka owocowa z bitą śmietaną; |
| piątek - 2016-02-12 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Bułka razowa z masłem; - ser żółty; - sałata; - kakao; OBIAD + DESER: - Filety rybne; - ziemniaki z zieleniną; - buraczki; - kompot; - Pomarańcze; (1,3,7,9) PODWIECZOREK: - Kanapka z masłem; - konfitura truskawkowa; - kawa z mlekiem; (1,7) |
| sobota - 2016-02-13 |
|---|
|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-Kakao |