Jadłospis (2016-02-08 - 2016-02-14)


Jadłospis na dzień 2016-02-08
poniedziałek - 2016-02-08
ŚNIADANIE:
Chleb z masłem;serek wiejski;
herbata miętowa; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa grochowa ( groch łuskany, marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, majeranek, natka pietruszki)
- racuszki drożdżowe;
- Mandarynki (1,7,9)

PODWIECZOREK:
- Chleb razowy z masłem, wędliną wieprzową, rzodkiewki;
- herbata miętowo-ziołowa
słodzona miodem naturalnym;
(1,7)



Jadłospis na dzień 2016-02-09
wtorek - 2016-02-09
ŚNIADANIE:
- Chleb razowy z masłem;
- wędlina, ogórek świeży;
herbata rumiankowa;
(1,7)

OBIAD + DESER:
- Rosół na kurczaku;
- Spaghetti po bolońsku;
- Serek homogenizowany z brzoskwinią; (1,7,9)

PODWIECZOREK:
- Jogurt pitny;
- chałka z masłem;
(1,7)




Jadłospis na dzień 2016-02-10
środa - 2016-02-10
ŚNIADANIE:
- Kanapka z masłem;
makrela z pomidorami;
herbata owocowa;
(1,7,3)

OBIAD + DESER:
- Zupa ogórkowa z ziemniakami;
- naleśniki z serem;
- Banany (1,7,9)

PODWIECZOREK:
- Babeczka piaskowa;
- mleko;




Jadłospis na dzień 2016-02-11
czwartek - 2016-02-11
ŚNIADANIE:
- Chleb ze słonecznikiem;
- masło
- wędlina, sałata, papryka żółta; herbata z cytrynką;
(1,7,3)

OBIAD + DESER:
- Barszczyk czerwony
- Wątróbki drobiowe;
- kapusta kiszona z marchewką;
- Jabłka (1,3,7,9)

PODWIECZOREK:
- Galaretka owocowa
z bitą śmietaną;



Jadłospis na dzień 2016-02-12
piątek - 2016-02-12
ŚNIADANIE:
- Bułka razowa z masłem;
- ser żółty;
- sałata;
- kakao;

OBIAD + DESER:
- Filety rybne;
- ziemniaki z zieleniną;
- buraczki;
- kompot;
- Pomarańcze; (1,3,7,9)

PODWIECZOREK:
- Kanapka z masłem;
- konfitura truskawkowa;
- kawa z mlekiem;
(1,7)




Jadłospis na dzień 2016-02-13
sobota - 2016-02-13
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten;
2- Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne(arachidowe);
6- Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzechy;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca i produkty pochodne;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;
15-Kakao