Jadłospis (2016-02-01 - 2016-02-07)


Jadłospis na dzień 2016-02-01
poniedziałek - 2016-02-01
ŚNIADANIE:
Chleb orkiszowy z masłem; pasztet luksusowy, ogórek świeży; herbata miętowa; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa: krupnik z ziemniakami, warzywami i natką pietruszki;
- zielone placuszki ze szpinakiem; (1,3,7,9)
- kiwi;

PODWIECZOREK:
Chleb razowy z masłem; pomidor; szczypiorek;
kakao; (1,7)


Jadłospis na dzień 2016-02-02
wtorek - 2016-02-02
ŚNIADANIE:
Bułka grahamka z masłem; polędwica parzona; rzodkiewka; (1,7)
herbata ziołowo-owocowa;

OBIAD + DESER:
- Kurczak pieczony; ryż brązowy z natką pietruszki;
surówka po żydowski z kapusty białej i świeżych warzyw;(1,7,9)
- koktajl truskawkowy;

PODWIECZOREK:
Chleb orkiszowy z masłem;
miód naturalny;
mleko; (1,7)



Jadłospis na dzień 2016-02-03
środa - 2016-02-03
ŚNIADANIE:
Płatki kukurydziane z mlekiem; chleb sojowy z masłem; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Pulpety w sosie pomidorowym z warzywami, koperkiem świeżym; makaron pełnoziarnisty; surówka z selera; kompot mieszany; (1,3,7,9)
- winogrona;

PODWIECZOREK:
Bułka z pełnego przemiału
z masłem; filecik z drobiu; sałata;
herbata owocowa; (1,7)



Jadłospis na dzień 2016-02-04
czwartek - 2016-02-04
ŚNIADANIE:
Parówki z szynki na ciepło; chleb żytni z masłem;
herbata z cytryną; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa: kapuśniak z kapusty kiszonej;
- placki warzywne z serem;
- banany; (1,3,6,9)

PODWIECZOREK:
Budyń śmietankowy z sosem czekoladowy ( wyrób własny) (1,7)


Jadłospis na dzień 2016-02-05
piątek - 2016-02-05
ŚNIADANIE:
Chleb razowy z masłem;
pasta z makreli wędzonej; herbata miętowa; (1,4,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa mleczna z kluseczkami;
- klopsy rybne; mini marchewki z tartą bułką; (1,3,4,7,9)
- gruszki;

PODWIECZOREK:
Jogurt naturalny
wafelek ryżowy (7)



Jadłospis na dzień 2016-02-06
sobota - 2016-02-06
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten;
2- Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne(arachidowe);
6- Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzechy;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca i produkty pochodne;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;