Jadłospis (2016-02-01 - 2016-02-07)
| poniedziałek - 2016-02-01 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem; pasztet luksusowy, ogórek świeży; herbata miętowa; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa: krupnik z ziemniakami, warzywami i natką pietruszki; - zielone placuszki ze szpinakiem; (1,3,7,9) - kiwi; PODWIECZOREK: Chleb razowy z masłem; pomidor; szczypiorek; kakao; (1,7) |
| wtorek - 2016-02-02 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Bułka grahamka z masłem; polędwica parzona; rzodkiewka; (1,7) herbata ziołowo-owocowa; OBIAD + DESER: - Kurczak pieczony; ryż brązowy z natką pietruszki; surówka po żydowski z kapusty białej i świeżych warzyw;(1,7,9) - koktajl truskawkowy; PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy z masłem; miód naturalny; mleko; (1,7) |
| środa - 2016-02-03 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane z mlekiem; chleb sojowy z masłem; (1,7) OBIAD + DESER: - Pulpety w sosie pomidorowym z warzywami, koperkiem świeżym; makaron pełnoziarnisty; surówka z selera; kompot mieszany; (1,3,7,9) - winogrona; PODWIECZOREK: Bułka z pełnego przemiału z masłem; filecik z drobiu; sałata; herbata owocowa; (1,7) |
| czwartek - 2016-02-04 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Parówki z szynki na ciepło; chleb żytni z masłem; herbata z cytryną; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa: kapuśniak z kapusty kiszonej; - placki warzywne z serem; - banany; (1,3,6,9) PODWIECZOREK: Budyń śmietankowy z sosem czekoladowy ( wyrób własny) (1,7) |
| piątek - 2016-02-05 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Chleb razowy z masłem; pasta z makreli wędzonej; herbata miętowa; (1,4,7) OBIAD + DESER: - Zupa mleczna z kluseczkami; - klopsy rybne; mini marchewki z tartą bułką; (1,3,4,7,9) - gruszki; PODWIECZOREK: Jogurt naturalny wafelek ryżowy (7) |
| sobota - 2016-02-06 |
|---|
|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; |