Jadłospis (2016-01-25 - 2016-01-31)
| poniedziałek - 2016-01-25 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Kolorowe kanapki z pieczywa orkiszowego z serem żółtym, sałatą; - kawa zbożowa z mlekiem OBIAD: - Zupa jarzynowa ( kapusta, marchew,groszek, pietruszka, seler kalarepka,fasolka szparagowa, ziemniaki,natka pietruszki) - Makaron z białym serem i śmietaną; - Banany; PODWIECZOREK: - Bułka grahamka z masłem, wędliną wieprzową, ogórkiem świeżym; - herbata miętowo-ziołowa słodzona miodem naturalnym; |
| wtorek - 2016-01-26 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Bułka razowa z masłem; - Wędlina parzona; - sałata; herbata z miodem; OBIAD: - Zupa: krem z brokułów na kurczaku; -Szynka duszona w sosie cebulowo-rozmarynowym; - kasza jęczmienna; - surówka z marchwi, jabłka i kukurydzy; Winogrona rodzynkowe; PODWIECZOREK: - Pieczywo sojowe z masłem,miód naturalny; - mleko; |
| środa - 2016-01-27 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Kanapka z pastą jajeczną i szczypiorkiem; - Bawarka; OBIAD: - Rosół z makaronem; - Potrawka z kurczaka ( kurczak w sosie słodko kwaśnym, z rodzynkami, cytryną i śmietaną) - ryż, groszek z marchewką. Jabłka; PODWIECZOREK: - Bułka paryska z masłem; - szynka podwędzana; - pomidor; - herbata ziołowa; |
| czwartek - 2016-01-28 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Tosty z jajkiem i zapiekanym serem; - herbata z miodem i cytryną; OBIAD: - Zupa kalafiorowa z ziemniakami i koprem świeżym, na wywarze warzywnym, zabielana śmietanką; - pierogi z mięsem; Kiwi; PODWIECZOREK: - Kaszka KUS KUS z musem wiśniowym; |
| piątek - 2016-01-29 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Zupa mleczna z kaszką manną; - bułka paryska z masłem; OBIAD: - Filety rybne panierowane; - ziemniaki z natką pietruszki; - buraczki domowe; - kompot z wiśni; Pomarańcze; PODWIECZOREK: - Kisiel cytrynowy; - wafelki ryżowe; |