Jadłospis (2016-01-18 - 2016-01-24)
| poniedziałek - 2016-01-18 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Chleb razowy z masłem; serek Almette, pomidor, szczypiorek, kawa z mlekiem; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa marchwiowa z ziemniakami oraz warzywami i natką pietruszki; - ryż z musem owocowym i śmietaną; (6,7,9) - banan PODWIECZOREK: Bułka paryska z masłem; wędlina; ogórek kiszony; herbata owocowa; (1,10) |
| wtorek - 2016-01-19 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Bułka liliputka z masłem; wędlina drobiowa parzona; sałata; ogórek świeży;; mleko; (1,7) OBIAD + DESER: - Rosół z kurczaka z warzywami i natką pietruszki; - Spaghetti z sosem pomidorowym; makaron razowy; kompot owocowy mieszany; (1,3,9) - Jabłuszka + chrupki kukurydziane; PODWIECZOREK: Serek wiejski z miodem oraz bananem; (7) |
| środa - 2016-01-20 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane z rodzynkami; mleko; bułka razowa z masłem; (1,7) OBIAD + DESER: - Udka pieczone z ziołami (tymianek, rozmaryn); ziemniaki z natką pietruszki; mizeria z ogórków i śmietany; koperek świeży; kompot wiśniowy; (7) - Gruszka; PODWIECZOREK: Chleb żytni z masłem; powidła śliwkowe; kawa z mlekiem; (1,7) |
| czwartek - 2016-01-21 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem; szyneczka parzona; papryka czerwona; mleko (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa: krem z pomarańczy; - Schab duszony z żurawiną; ziemniaki z koperkiem; fasolka szparagowa z prażoną buŁką; - Winogrona rodzynkowe; (1,6,7,9) PODWIECZOREK: Bułka z pestkami dyni z masłem; twarożek z ogórkiem kiszonym i rzodkiewką, kiełkami rzodkiewki; (1,7) herbata: melisa z gruszką; |
| piątek - 2016-01-22 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy z masłem; jajko gotowane; szczypiorek; kakao; (1,3,7) OBIAD + DESER: - Zupa fasolowa z marchewką i ziemniakami; - Placki z cukinią; (1,3,7,9) - Kiwi; PODWIECZOREK: Galaretka z owoców leśnych; bita śmietana; (7) |