Jadłospis (2025-10-27 - 2025-11-02)
| poniedziałek - 2025-10-27 |
|---|
|
ŚNIADANIE: ,,Bułka z wędliną i rzodkiewka, mleko 2%.”. Składniki: Bułka liliputka (zawiera mąkę pszenną), masło 82%, wędlina drobiowa, rzodkiewka, mleko 2%. II ŚNIADANIE: Banany OBIAD: ,,Zupa grochowa z ziemniakami, makaron zapiekany z jabłkiem” Składniki: Woda, groch łuskany, ziemniaki, żeberka, filet z kurczaka, marchew, seler, pietruszka, , makaron świderki (zawiera mąkę pszenną), jabłka, majeranek, natka pietruszki, sól, pieprz mielony, zioła, cukier, miód naturalny. PODWIECZOREK: ,,Kanapka z masłem, serek wiejski, borówki, herbata rumiankowa ” Składniki: Chleb razowy (zawiera mąkę pszenną), serek wiejski, borówki, masło 82%, herbata rumiankowa |
| wtorek - 2025-10-28 |
|---|
|
ŚNIADANIE: ,,Owsianka z gruszkami, bułka paryska z masłem” Składniki: Bułka paryska (zawiera mąkę pszenną ), masło 82%, gruszki, płatki owsiane, mleko 2%. II ŚNIADANIE: Mandarynki OBIAD: ,,Potrawka z kurczaka z ryżem w sosie słodko kwaśnym, marchewka z groszkiem, kompot” Składniki: Woda, kurczak świeży, ryż parboiled, marchew, groszek, owoce mrożone, cytryny, śmietana 12%, natka pietruszki, sól, pieprz, zioła. PODWIECZOREK: ,,Kanapka z masłem, wędlina (szynka wieprzowa), ogórki kiszone, mleko”. Składniki: Chleb orkiszowy (zawiera mąkę pszenną), szynka wieprzowa, ogórki kiszone, masło 82%, mleko 2%. |
| środa - 2025-10-29 |
|---|
|
ŚNIADANIE: ,, Kanapka z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, herbata z cytrynką” Składniki: Chleb żytni domowy (zawiera mąkę pszenną), masło 82%, jajka, szczypiorek, herbata, cytryny, miód naturalny II ŚNIADANIE: Jabłka OBIAD: ,,Gulasz wołowy z kaszą bulgur, kapusta czerwona na ciepło, kompot wiśniowy ”. Składniki: Woda, wołowina, kasza bulgur, kapusta czerwona, owoce mrożone, koper świeży, śmietana 15%, mąka pszenna, sól, pieprz, zioła, cukier, miód naturalny. PODWIECZOREK: ,, Bułka maślana z masłem, koktajl z bananem” Składniki: Bułka maślana (zawiera mąkę pszenną), masło 82%, mleko 2%, banany, miód. |
| czwartek - 2025-10-30 |
|---|
|
ŚNIADANIE: ,,Bułka grahamka z masłem, parówka z fileta na ciepło, mleko, pomidorki koktajlowe” Składniki: Bułka grahamka (zawiera mąkę pszenną), masło 82%, parówka z fileta 94%, pomidorki koktajlowe, mleko 2%. II ŚNIADANIE: OBIAD: ,,Filety z łososia z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej, kompot wiśniowy” Składniki: Woda, filet z łososia, ziemniaki, kapusta kiszona, marchew, jabłka, śmietana 18%, jajka, natka pietruszki, koperek zielony, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, pieprz, zioła, cukier, miód. PODWIECZOREK: ,,Muffinki cytrynowe, mleko, jabłko” Składniki: Mąka pszenna, jajka, pdp, cytryny, cukier, mleko 2%, jabłko |
| piątek - 2025-10-31 |
|---|
|
ŚNIADANIE: ,,Bułka z masłem, serem żółtym oraz sałatą, kakao”. Składniki: Bułka liliputka (zawiera mąkę pszenną), masło 82%, ser królewski, sałata, mleko 2%, kakao, miód. II ŚNIADANIE: OBIAD: ,,Zupa krem z dyni, naleśniki z twarogiem”. Składniki: Woda, dynia, marchew, ziemniaki, twaróg, mąka pszenna, jajka, olej, skrzydełka z kurczaka, seler, pietruszka, mąka pszenna, ziemniaki, jajka, natka pietruszki, koperek zielony, pestki dyni prażone, słonecznik prażony, miód naturalny, sól, pieprz, zioła, cukier. PODWIECZOREK: Bułka dyniowa z masłem i dżemem truskawkowym, mleko, kalarepka. Składniki: Bułka dyniowa (zawiera mąkę pszenną i kukurydzianą), masło 82%, dżem truskawkowy, kalarepka, mleko 2% |