Jadłospis (2017-02-13 - 2017-02-19)
poniedziałek - 2017-02-13 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb razowy z masłem - serek Almette - pomidor; - mleko; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa: kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem - makaron z twarogiem; (1,7,9) - Pomarańcze; PODWIECZOREK: - Chleb razowy z masłem; - wędlina wieprzowa - sałata; - herbata rumiankowa; (1,7) |
wtorek - 2017-02-14 |
---|
ŚNIADANIE: -Bułka liliputka z masłem; - pasztet luksusowy; - rzodkiewka; - herbata z cytryną; (1,7) OBIAD + DESER: - Pieczeń rzymska; - ziemniaki z koperkiem; - mizeria; (1,3,7) - kompot wieloowocowy; - Gruszki; PODWIECZOREK: - Chleb z masłem; - miód naturalny; - mleko; (1,7) |
środa - 2017-02-15 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb razowy z masłem; - kiełbaski na ciepło; - woda z cytryną; OBIAD + DESER: - Kotlet schabowy; - ziemniaki z zieleniną; - surówka meksykańska; (1) - kompot mieszany; PODWIECZOREK: - Chleb słonecznikowy z masłem; - pasta jajeczna ze szczypiorkiem; - mleko; (1,3,7) |
czwartek - 2017-02-16 |
---|
ŚNIADANIE: - Zupa mleczna z kluseczkami; - bułka paryska z masłem; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa kaszubska; - gulasz z szynki wieprzowej w ziołach; - ziemniaki z zieleniną; - fasolka szparagowa; (1,7) - Mandarynki; PODWIECZOREK: - Chleb słonecznikowy z masłem; - krakowska drobiowa; - ogórek świeży; - herbata miętowa; (1,7) |
piątek - 2017-02-17 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb orkiszowy z masłem - pasta z makreli wędzonej; - herbata owocowa; ( 1,3,7) OBIAD + DESER: - Zupa fasolowa; - placki z jabłkami; (1,7,9) - Banany; PODWIECZOREK: - Babka gotowana; - mleko; (1,7) |
sobota - 2017-02-18 |
---|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-kakao; |