Jadłospis (2017-02-13 - 2017-02-19)


Jadłospis na dzień 2017-02-13
poniedziałek - 2017-02-13
ŚNIADANIE:
- Chleb razowy z masłem
- serek Almette
- pomidor;
- mleko;
(1,7)
OBIAD + DESER:
- Zupa: kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem
- makaron z twarogiem;
(1,7,9)
- Pomarańcze;

PODWIECZOREK:
- Chleb razowy z masłem;
- wędlina wieprzowa
- sałata;
- herbata rumiankowa;
(1,7)












Jadłospis na dzień 2017-02-14
wtorek - 2017-02-14
ŚNIADANIE:
-Bułka liliputka z masłem;
- pasztet luksusowy;
- rzodkiewka;
- herbata z cytryną;
(1,7)
OBIAD + DESER:
- Pieczeń rzymska;
- ziemniaki z koperkiem;
- mizeria; (1,3,7)
- kompot wieloowocowy;
- Gruszki;

PODWIECZOREK:
- Chleb z masłem;
- miód naturalny;
- mleko;
(1,7)













Jadłospis na dzień 2017-02-15
środa - 2017-02-15
ŚNIADANIE:
- Chleb razowy z masłem;
- kiełbaski na ciepło;
- woda z cytryną;

OBIAD + DESER:
- Kotlet schabowy;
- ziemniaki z zieleniną;
- surówka meksykańska; (1)
- kompot mieszany;

PODWIECZOREK:
- Chleb słonecznikowy z masłem;
- pasta jajeczna ze szczypiorkiem;
- mleko;
(1,3,7)












Jadłospis na dzień 2017-02-16
czwartek - 2017-02-16
ŚNIADANIE:
- Zupa mleczna z kluseczkami;
- bułka paryska z masłem; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa kaszubska;
- gulasz z szynki wieprzowej w ziołach;
- ziemniaki z zieleniną;
- fasolka szparagowa; (1,7)
- Mandarynki;

PODWIECZOREK:
- Chleb słonecznikowy z masłem;
- krakowska drobiowa;
- ogórek świeży;
- herbata miętowa;
(1,7)















Jadłospis na dzień 2017-02-17
piątek - 2017-02-17
ŚNIADANIE:
- Chleb orkiszowy z masłem
- pasta z makreli wędzonej;
- herbata owocowa;
( 1,3,7)
OBIAD + DESER:
- Zupa fasolowa;
- placki z jabłkami; (1,7,9)
- Banany;

PODWIECZOREK:
- Babka gotowana;
- mleko;
(1,7)












Jadłospis na dzień 2017-02-18
sobota - 2017-02-18
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten;
2- Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne(arachidowe);
6- Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzechy;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca i produkty pochodne;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;
15-kakao;