Jadłospis (2017-02-06 - 2017-02-12)


Jadłospis na dzień 2017-02-06
poniedziałek - 2017-02-06
ŚNIADANIE:
- Chleb słonecznikowy z masłem;
- serek wiejski;
- kawa z mlekiem;
( 1, 7)

OBIAD + DESER:
- Zupa: grochówka z jarzynami i majerankiem;
- racuchy drożdżowe;
(1,7,9)
- Banany;

PODWIECZOREK:
- Bułka paryska z masłem;
- wędlina drobiowa;
- pomidor;
- mleko; (1,7)












Jadłospis na dzień 2017-02-07
wtorek - 2017-02-07
ŚNIADANIE:
- Chleb orkiszowy z masłem;
- wędlina;
- ogórek świeży;
- herbata miętowa;
( 1, 7)
OBIAD + DESER:
- Rosół drobiowy;
- Spaghetti po bolońsku;
- kompot mieszany; (1)
- Mandarynki;

PODWIECZOREK:
- Serek homogenizowany;
- brzoskwinie;
(jajko sadzone na słodko )
(7)













Jadłospis na dzień 2017-02-08
środa - 2017-02-08
ŚNIADANIE:
- Chleb orkiszowy z masłem;
- pasta jajeczna ze szczypiorkiem;
- herbata z cytryną ;
(1,3,7)
OBIAD + DESER:
- Pieczeń duszona z indyka;
- ziemniaki z zieleniną;
- surówka z selera z rodzynkami;
- kompot mieszany;
(1,7,9)
- Jabłka;

PODWIECZOREK:
- Bułka razowa z masłem;
- szynka wiejska;
- rzodkiewki;
- mleko;
(1,7)












Jadłospis na dzień 2017-02-09
czwartek - 2017-02-09
ŚNIADANIE:
- Chleb razowy z masłem;
- szynka parzona;
- sałata;
- herbata ziołowa; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Barszczyk czerwony;
- wątróbki drobiowe;
- ziemniaki z zieleniną;
- sałatka z ogórków kiszonych; (1,3,9)
- Kiwi;

PODWIECZOREK:
- Galaretka owocowa
z bitą śmietaną;















Jadłospis na dzień 2017-02-10
piątek - 2017-02-10
ŚNIADANIE:
- Bułka z masłem;
- ser żółty;
- kakao;
(1,7,15)
OBIAD + DESER:
- Filety z mintaja;
- ziemniaki z zieleniną;
- buraczki;
- kompot; (1,3,4,7)
- Gruszki;

PODWIECZOREK:
- Pieczywo lekkie z masłem;
- dżem truskawkowy 100%
- mleko;
(1,7)












Jadłospis na dzień 2017-02-11
sobota - 2017-02-11
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten;
2- Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne(arachidowe);
6- Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzechy;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca i produkty pochodne;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;
15-kakao;