Jadłospis (2017-02-06 - 2017-02-12)
poniedziałek - 2017-02-06 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb słonecznikowy z masłem; - serek wiejski; - kawa z mlekiem; ( 1, 7) OBIAD + DESER: - Zupa: grochówka z jarzynami i majerankiem; - racuchy drożdżowe; (1,7,9) - Banany; PODWIECZOREK: - Bułka paryska z masłem; - wędlina drobiowa; - pomidor; - mleko; (1,7) |
wtorek - 2017-02-07 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb orkiszowy z masłem; - wędlina; - ogórek świeży; - herbata miętowa; ( 1, 7) OBIAD + DESER: - Rosół drobiowy; - Spaghetti po bolońsku; - kompot mieszany; (1) - Mandarynki; PODWIECZOREK: - Serek homogenizowany; - brzoskwinie; (jajko sadzone na słodko ) (7) |
środa - 2017-02-08 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb orkiszowy z masłem; - pasta jajeczna ze szczypiorkiem; - herbata z cytryną ; (1,3,7) OBIAD + DESER: - Pieczeń duszona z indyka; - ziemniaki z zieleniną; - surówka z selera z rodzynkami; - kompot mieszany; (1,7,9) - Jabłka; PODWIECZOREK: - Bułka razowa z masłem; - szynka wiejska; - rzodkiewki; - mleko; (1,7) |
czwartek - 2017-02-09 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb razowy z masłem; - szynka parzona; - sałata; - herbata ziołowa; (1,7) OBIAD + DESER: - Barszczyk czerwony; - wątróbki drobiowe; - ziemniaki z zieleniną; - sałatka z ogórków kiszonych; (1,3,9) - Kiwi; PODWIECZOREK: - Galaretka owocowa z bitą śmietaną; |
piątek - 2017-02-10 |
---|
ŚNIADANIE: - Bułka z masłem; - ser żółty; - kakao; (1,7,15) OBIAD + DESER: - Filety z mintaja; - ziemniaki z zieleniną; - buraczki; - kompot; (1,3,4,7) - Gruszki; PODWIECZOREK: - Pieczywo lekkie z masłem; - dżem truskawkowy 100% - mleko; (1,7) |
sobota - 2017-02-11 |
---|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-kakao; |