Jadłospis (2024-04-22 - 2024-04-28)
poniedziałek - 2024-04-22 |
---|
22.04.2024r. (poniedziałek) ŚNIADANIE: ,,Kanapka z wędliną i sałatą, mleko” Składniki: Chleb graham (zawiera mąkę pszenną ),masło 82%, wędlina, sałata, mleko 2% II ŚNIADANIE: Gruszki OBIAD: ,,Krupnik z ziemniakami, racuszki drożdżowe” Składniki: Woda, żeberka wieprzowe, skrzydełka z kurczaka, kasza jęczmienna, marchew, ziemniaki, pietruszka, seler, mąka pszenna, jajka, drożdże, mleko 2%, natka pietruszki, sól, pieprz mielony, zioła. PODWIECZOREK: ,,Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym, popcorn” Składniki: Truskawki, jabłka, banany, gruszki, melon, jogurt naturalny, popcorn . |
wtorek - 2024-04-23 |
---|
23.04.2024r. (wtorek) ŚNIADANIE: ,,Bułka z dżemem truskawkowym, mleko, borówki” Składniki: Bułka pszenna (zawiera mąkę pszenną),masło 82%, dżem truskawkowy 100%, borówki, mleko 2%. II ŚNIADANIE: Winogrona OBIAD: ,,Pieczeń rzymska, kasza bulgur, surówka z pora i kapusty pekińskiej, sok jabłkowy 100%”. Składniki: Woda, szynka świeża, cebula, kasza bulgur, por, kapusta pekińska, jabłka, marchewka, sok jabłkowy 100%, mąka pszenna, natka pietruszki, śmietana 18%, cukier, sól, pieprz, zioła. PODWIECZOREK: ,,Rogaliki z marmoladą, mleko, ananas świeży.” Składniki: Mleko 2%, rogaliki z marmoladą (zawierają mąkę pszenną, jajka), ananas świeży |
środa - 2024-04-24 |
---|
ŚNIADANIE: ,, Kanapka z masłem i wędliną oraz rzodkiewką, kakao” Składniki: Chleb razowy z dynią (zawiera mąkę pszenną ),masło 82%,mleko 2%,wędlina drobiowa, rzodkiewka, kakao, miód naturalny, sól, cukier. II ŚNIADANIE: Banany OBIAD: ,,Zupa marchwiowa z ziemniakami, pierożki leniwe ” Składniki: Woda, filet z kurczaka, skrzydełka z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, twaróg półtłusty, tarta bułka, jajka, masło 82%,cukier, cukier waniliowy, natka pietruszki, sól, pieprz mielony, zioła. PODWIECZOREK: ,, Kanapka z serkiem maślanym, pomidor koktajlowy, herbata miętowa” Składniki: Chleb baltazar (zawierają mąkę pszenną), masło 82%, serek maślany śmietankowy, pomidorki koktajlowe, herbata miętowa, miód. |
czwartek - 2024-04-25 |
---|
ŚNIADANIE: ,,Zupa mleczna z kluskami lanymi, bułka paryska z masłem, paluszki marchewkowe” Składniki: Mleko 2%, bułka paryska (zawiera mąkę pszenną ), mąka pszenna, jajka, marchewki młode, sól, cukier, miód naturalny II ŚNIADANIE: Śliwki OBIAD: ,,Kotlecik z fileta, ziemniaczki puree, kalafior z tartą bułką, kompot z owoców sadu” Składniki: Woda, filet z kurczaka, ziemniaki, kalafior, owoce sadu mrożone, mąka pszenna, śmietana 18%, jajka, tarta bułka, masło klarowane, natka pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz mielony, zioła, cukier, miód naturalny. PODWIECZOREK: ,,Bułka razowa z pasztetem i ogórkiem świeżym, kakao” Składniki: Bułka grahamka (zawiera mąkę pszenną ), masło 82%, pasztet wiejski, ogórek świeży, mleko 2%, kakao, miód. |
piątek - 2024-04-26 |
---|
ŚNIADANIE: ,, Kanapka z masłem, pasta z makreli wędzonej ze szczypiorkiem, woda z cytryną” Składniki: : Bułka z dynią (zawiera mąkę pszenną ), masło 82%, pasta z makreli wędzonej, szczypiorek, woda, cytryny, miód prawdziwy.. II ŚNIADANIE: Jabłka OBIAD: ,,Jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki z zieleniną, buraczki, kompot śliwkowy”. Składniki: Woda, jajka, ziemniaki, buraczki, marchew, owoce mrożone, mąka pszenna, koperek świeży, sól, pieprz, zioła, cukier, miód naturalny. PODWIECZOREK: ,, Bułka pszenna z serem żółtym i sałatą, kakao” Składniki: Bułka pszenna (zawiera mąkę pszenną ), masło 82%, ser salami, mleko 2%, kakao, sałata, miód, cukier. |