Jadłospis (2024-03-11 - 2024-03-17)
poniedziałek - 2024-03-11 |
---|
ŚNIADANIE: ,,Kanapka z wędliną i pomidorkiem, herbata owocowa” Składniki: Chleb żytni (zawiera mąkę pszenną), masło 82%, wędlina wieprzowa, pomidor, herbata owocowa, miód naturalny. II ŚNIADANIE: Jabłka OBIAD: ,,Żurek z kiełbaską i ziemniakami, kaszka manna z truskawkami” Składniki: Woda, żeberka wieprzowe, kiełbaska złota, marchew, seler, pietruszka, żur, jajka, truskawki, kaszka manna, mleko 2%, sól, pieprz, zioła. ŚNIADANIE: ,,Bułeczka pszenna z miodem, mleko, kalarepka” Składniki: Bułka pszenna (zawiera mąkę pszenną), masło 82%, miód naturalny, kalarepka, mleko 2% |
wtorek - 2024-03-12 |
---|
ŚNIADANIE: ,,Kanapka z jajkiem i ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną” Składniki: Chleb graham (zawiera mąkę pszenną),jajka, ogórki kiszone, masło 82%, herbata, cytryny, miód prawdziwy. II ŚNIADANIE: Gruszki OBIAD: ,,Gulasz z indyka duszony z warzywami, ryż brązowy, surówka z pora, kompot wiśniowy” Składniki: Woda, filet z indyka, ryż brązowy, por, kapusta pekińska, marchew, owoce mrożone, majonez, jogurt naturalny, natka pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz, zioła. PODWIECZOREK: ,,Galaretka z owocami i bitą śmietaną, flipsy kukurydziane ” Składniki: Woda, śmietana 36%, galaretka, banany, cukier, flipsy kukurydziane. |
środa - 2024-03-13 |
---|
ŚNIADANIE: ,,Kanapka z masłem, pasta z łososia wędzonego i szczypiorku, herbata miętowa” Składniki: Bułka paryska (zawiera mąkę pszenną), masło 82%, łosoś wędzony-filet, szczypiorek, mleko 2%, kakao, miód naturalny. II ŚNIADANIE: Jogurt naturalny z owocami OBIAD: ,,Kotleciki z polędwiczki wieprzowej, ziemniaki, buraczki, kompot z truskawek” Składniki: Woda, polędwiczki wieprzowe, ziemniaki, buraczki, truskawki mrożone, jajka, tarta bułka, śmietana 30%, koperek świeży, natka pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz, zioła. PODWIECZOREK: ,,Bułka razowa z serem żółtym i sałatą, kakao” Składniki: Bułka grahamka (zawiera mąkę pszenną), masło 82%, ser żółty, sałata, mleko 2%, kakao, miód naturalny. |
czwartek - 2024-03-14 |
---|
ŚNIADANIE: ,,Kanapka z wędliną i papryczką czerwoną, pomidorki koktajlowe, mleko”. Składniki: Chleb orkiszowy (zawiera mąkę pszenną), wędlina drobiowa, papryczka czerwona, mleko 2% miód prawdziwy. II ŚNIADANIE: Banany OBIAD: ,,Zupa fasolowa z ziemniaczkami, placki ze szpinakiem”. Składniki: Woda, karkówka świeża, fasola, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, szpinak, jajka, mleko 2%, olej rzepakowy, cukier, sól, pieprz, zioła. PODWIECZOREK: ,,Bułka maślana z dżemem, mleko, ananas świeży” Składniki: Bułka maślana ( zawierają mąkę pszenną) masło 82%, dżem truskawkowy, mleko 2%, ananas świeży. |
piątek - 2024-03-15 |
---|
ŚNIADANIE: ,,Zupa mleczna z makaronem, bułka paryska z masłem, pomidorki koktajlowe” Składniki: Mleko 2%, makaron muszelki małe (zawiera mąkę pszenną), bułka paryska (zawiera mąkę pszenną), masło 82%, pomidorki koktajlowe. II ŚNIADANIE: Pomarańcze OBIAD: ,,Filet z pstrąga, ziemniaki puree z koperkiem, mizeria, kompot ze śliwek” Składniki: Woda, filet z pstrąga, ziemniaki, ogórki świeże, jajka, tarta bułka, śmietana 18%, śliwki mrożone, koperek zielony, natka pietruszki, olej rzepakowy, cukier, sól, pieprz, zioła. PODWIECZOREK: ,,Ciasto maślane z owocami, mleko” Składniki: Ciasto maślane (zawieraj mąkę pszenną, jajka), mleko 2%. |