Jadłospis (2017-03-06 - 2017-03-12)
poniedziałek - 2017-03-06 |
---|
ŚNIADANIE: - Bułka z masłem; - pasztet z drobiu; - ogórek kiszony; - herbata z cytryną; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa: Kapuśniaczek z białej kapusty za żeberkach, z koperkiem świeżym; - pierogi z jagodami; (1,7,9) Kiwi; PODWIECZOREK: - Chleb razowy z masłem; - wędlina wieprzowa - pomidor; - mleko; (1,7) |
wtorek - 2017-03-07 |
---|
ŚNIADANIE: -Chleb razowy z masłem; - wędlina; - rzodkiewka; - kawa z mlekiem; (1,7) OBIAD + DESER: - Rosół z kurczaka; - schab z żurawiną; - ziemniaki z zieleniną; - fasolka szparagowa; (1,7,9) Jabłka; PODWIECZOREK: - Pieczywo WASA z masłem; - dżem 100% truskawka; - mleko; (1,7) |
środa - 2017-03-08 |
---|
ŚNIADANIE: - Tosty z serem; - herbata owocowa; OBIAD + DESER: - Zupa kaszubska; - pulpety w sosie pomidorowym; - surówka z selera z rodzynkami; - makaron pełnoziarnisty; (1,9) - kompot; - Banany; PODWIECZOREK: - Bułka z masłem; - wędlina; - sałata; - kakao; (1,7) |
czwartek - 2017-03-09 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb orkiszowy z masłem; - pasta z twarogu; (1,7) OBIAD + DESER: - Udka pieczone; - ziemniaki z zieleniną; - mini marchewki z tartą bułką; (1,7) - kompot mieszany; - Pomarańcze; PODWIECZOREK: - Budyń z musem malinowym; (1,7) |
piątek - 2017-03-10 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb z masłem - makrela wędzona; - herbata miętowa; ( 1,4,7) OBIAD + DESER: - Jajko w sosie chrzanowym; - ziemniaki z zieleniną; - buraczki; - kompot; (1,3,7) - Gruszki; PODWIECZOREK: - Ciasto drożdżowe; - mleko; (1,7) |
sobota - 2017-03-11 |
---|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-kakao; |