Jadłospis (2017-03-06 - 2017-03-12)


Jadłospis na dzień 2017-03-06
poniedziałek - 2017-03-06
ŚNIADANIE:
- Bułka z masłem;
- pasztet z drobiu;
- ogórek kiszony;
- herbata z cytryną; (1,7)

OBIAD + DESER:
- Zupa: Kapuśniaczek z białej kapusty za żeberkach,
z koperkiem świeżym;
- pierogi z jagodami;
(1,7,9)
Kiwi;

PODWIECZOREK:
- Chleb razowy z masłem;
- wędlina wieprzowa
- pomidor;
- mleko;
(1,7)












Jadłospis na dzień 2017-03-07
wtorek - 2017-03-07
ŚNIADANIE:
-Chleb razowy z masłem;
- wędlina;
- rzodkiewka;
- kawa z mlekiem;
(1,7)
OBIAD + DESER:
- Rosół z kurczaka;
- schab z żurawiną;
- ziemniaki z zieleniną;
- fasolka szparagowa; (1,7,9)
Jabłka;
PODWIECZOREK:
- Pieczywo WASA z masłem;
- dżem 100% truskawka;
- mleko;
(1,7)













Jadłospis na dzień 2017-03-08
środa - 2017-03-08
ŚNIADANIE:
- Tosty z serem;
- herbata owocowa;

OBIAD + DESER:
- Zupa kaszubska;
- pulpety w sosie pomidorowym;
- surówka z selera z rodzynkami;
- makaron pełnoziarnisty; (1,9)
- kompot; - Banany;

PODWIECZOREK:
- Bułka z masłem;
- wędlina;
- sałata;
- kakao;
(1,7)












Jadłospis na dzień 2017-03-09
czwartek - 2017-03-09
ŚNIADANIE:
- Chleb orkiszowy z masłem;
- pasta z twarogu;
(1,7)
OBIAD + DESER:
- Udka pieczone;
- ziemniaki z zieleniną;
- mini marchewki z tartą bułką; (1,7)
- kompot mieszany;
- Pomarańcze;

PODWIECZOREK:
- Budyń z musem malinowym;
(1,7)















Jadłospis na dzień 2017-03-10
piątek - 2017-03-10
ŚNIADANIE:
- Chleb z masłem
- makrela wędzona;
- herbata miętowa; ( 1,4,7)

OBIAD + DESER:
- Jajko w sosie chrzanowym;
- ziemniaki z zieleniną;
- buraczki;
- kompot; (1,3,7) - Gruszki;

PODWIECZOREK:
- Ciasto drożdżowe;
- mleko; (1,7)












Jadłospis na dzień 2017-03-11
sobota - 2017-03-11
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten;
2- Skorupiaki i produkty pochodne;
3-Jaja i produkty pochodne;
4-Ryby i produkty pochodne;
5-Orzeszki ziemne(arachidowe);
6- Soja i produkty pochodne;
7-Mleko i produkty pochodne;
8-Orzechy;
9-Seler i produkty pochodne;
10-Gorczyca i produkty pochodne;
11-Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12-Dwutlenek siarki;
13-Łubin;
14-Mięczaki;
15-kakao;