Jadłospis (2017-01-02 - 2017-01-08)
poniedziałek - 2017-01-02 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb z masłem; - pasztet drobiowy; - rzodkiewka; - mleko; ( 1, 7) OBIAD + DESER: - Zupa: kapuśniak z jarzynami, ziemniakami i koperkiem; - ryż parboiled z wiśniami; (1,7,9) - Sok jabłkowy; PODWIECZOREK: - Kanapka z masłem; - serek Almette; - pomidor, szczypiorek; - herbata miętowa; (1,7) |
wtorek - 2017-01-03 |
---|
ŚNIADANIE: - Płatki kukurydziane; - mleko; - bułka paryska z masłem; ( 1, 7) OBIAD + DESER: - Rosół z lubczykiem w kubeczku; - filety z kurczaka po parysku; - surówka z kapusty pekińskiej z marchewką; - ziemniaki z zieleniną; (1,3,7,9) - Jabłka; PODWIECZOREK: - Chleb z masłem; - wędlina; - sałata; - kawa z mlekiem; (7) |
środa - 2017-01-04 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb z masłem; - szyneczka parzona; - ogórek świeży; - herbata słodzona miodem naturalnym; (1,7) OBIAD + DESER: - Bitki wieprzowe z ziołami; - kasza jęczmienna; - surówka z białej kapusty; - kompot słodzony miodem naturalnym; - koktajl z truskawek; (7,9) PODWIECZOREK: - Chleb razowy z masłem; - powidła śliwkowe; - mleko; (1,3,7) |
czwartek - 2017-01-05 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb orkiszowy z masłem; - serek wiejski; - kawa z mlekiem; (1,7) OBIAD + DESER: - Barszcz ukraiński; - racuszki drożdżowe; (1,9) - Banany; PODWIECZOREK: - Chleb z masłem; - szynka z indyka; - papryka czerwona; - mleko; (7) |
piątek - 2017-01-06 |
---|
TRZECH KRÓLI |
sobota - 2017-01-07 |
---|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-kakao; |