Jadłospis (2016-11-07 - 2016-11-13)
poniedziałek - 2016-11-07 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb z masłem; - serek Almette; - pomidor; - mleko; ( 1, 7) OBIAD + DESER: - Zupa: jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki; - placki z jabłkami; (1,3,7,9) - Pomarańcze; PODWIECZOREK: - Bułka paryska z masłem; - wędlina; sałata; - herbata z cytryną; (1,7) |
wtorek - 2016-11-08 |
---|
ŚNIADANIE: - Zupa mleczna z kaszką manną; - bułka paryska z masłem; ( 1, 7) OBIAD + DESER: - Filet z indyka nadziewana suszoną morelą i śliwką; - surówka z kapusty pekińskiej ze słoneczkiem i jogurtem naturalnym; - ryż parboiled; - kompot z owoców sadu; (3,7,9) - Kiwi; PODWIECZOREK: - Chleb orkiszowy z masłem; - szynka parzona; - rzodkiewka; - herbata ziołowa; |
środa - 2016-11-09 |
---|
ŚNIADANIE: - Bułka z masłem; - polędwica drobiowa;; - papryka świeża; - herbata owocowa; (1,7,15) OBIAD + DESER: - Rosół do picia; - Pieczeń rzymska; - ziemniaki z zieleniną; - sałata w śmietanie; - kompot słodzony miodem naturalnym; - Mandarynki; (3,9) PODWIECZOREK: - Chleb z masłem; - powidła śliwkowe; - mleko; (7) |
czwartek - 2016-11-10 |
---|
ŚNIADANIE: - Chleb razowy ze słonecznikiem; - pasta z twarogu - kiełki rzodkiewki; - kawa z mlekiem; (1,7) OBIAD + DESER: - Barszcz ukraiński; - paszteciki z kapustą; (wyrób własny) (1,3,9) - Jabłka; PODWIECZOREK: - Chleb razowy z masłem; - wędlina; - ogórek świeży; - herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym; ( 1,7) |
piątek - 2016-11-11 |
---|
ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI |
sobota - 2016-11-12 |
---|
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1- Zboża zawierające gluten; 2- Skorupiaki i produkty pochodne; 3-Jaja i produkty pochodne; 4-Ryby i produkty pochodne; 5-Orzeszki ziemne(arachidowe); 6- Soja i produkty pochodne; 7-Mleko i produkty pochodne; 8-Orzechy; 9-Seler i produkty pochodne; 10-Gorczyca i produkty pochodne; 11-Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12-Dwutlenek siarki; 13-Łubin; 14-Mięczaki; 15-kakao; |