Jadłospis (2015-11-02 - 2015-11-08)
| poniedziałek - 2015-11-02 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Bułka paryska z masłem; ser żółty, rzodkiewka, kakao; (1,7) OBIAD + DESER: - Zupa ziemniaczana z warzywami i natką pietruszki; - placuszki ryżowe ze śmietaną; (6,7,9) - mus owocowy ( gruszka + nektarynka) PODWIECZOREK: Chleb razowy z masłem; wędlina; sałata, ogórek świeży; herbata owocowa; (1,7,10) |
| wtorek - 2015-11-03 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Chleb razowy z masłem; krakowska drobiowa parzona; papryka czerwona; herbata z cytryną; (1,7) OBIAD + DESER: - Barszczyk czerwony z majerankiem; - Kotlet schabowy; ziemniaki z natką pietruszki; - kapusta czerwona z jabłuszkiem i rodzynkami(1,3,9) - Banan PODWIECZOREK: Chleb żytni z masłem; pomidor; ogórek świeży; szczypior; herbata rumiankowa; |
| środa - 2015-11-04 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z kluseczkami; bułka razowa z masłem; (1,7) OBIAD + DESER: - Pulpety w sosie śmietanowym z warzywami, koperkiem świeżym; makaron pełnoziarnisty; surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem; (3,7) - Sok przecierowy z marchwi i pomarańczy; PODWIECZOREK: Chleb słonecznikowy z masłem; szyneczka z drobiu; pomidor; kawa z mlekiem; (1,7) |
| czwartek - 2015-11-05 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Kiełbaski z szynki na ciepło; chleb żytni z masłem; herbata owocowa; (1) OBIAD + DESER: - Zupa krem z brokułów a grzankami razowymi; - Gulasz wołowy; kasza jęczmienna; groszek z marchewką; - jabłka; (1,6,9) PODWIECZOREK: Bułka razowa z masłem; miód naturalny; mleko; (1,7) |
| piątek - 2015-11-06 |
|---|
|
ŚNIADANIE: Chleb razowy z masłem; jajecznica ze szczypiorkiem; ; herbata ziołowa z gruszką (1,3,7) OBIAD + DESER: - Zupa ogórkowa z marchewką i ziemniakami; - naleśniki z białym serem; (1,3,7,9) - Winogrona; PODWIECZOREK: Kisiel owocowy ( tarte jabłka) wafelki ryżowe(7) |