Jadłospis (2015-10-12 - 2015-10-18)
| poniedziałek - 2015-10-12 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Chleb razowy z masłem; - pasztet z drobiu, ogórek kiszony; - herbata z aronii słodzona miodem; II ŚNIADANIE: Sok przecierowy OBIAD: - Zupa: kapuśniak na wieprzowinie z ziemniaczkami, marchewką, selerem, pietruszką, natką pietruszki, koprem; - ryż ze śmietaną i wiśniami; PODWIECZOREK: - Bułka paryska z masłem; - serek Almette; - pomidor, szczypiorek; - woda z cytryną; |
| wtorek - 2015-10-13 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Musli z owocami suszonymi; - mleko; - bułka maślana z masłem; II ŚNIADANIE: Jabłka OBIAD: - Rosół z kurczaka; - Filety z kurczaka po parysku; - ziemniaki z koperkiem; - surówka warzywna ( pekińska, marchew, jabłuszko, kukurydza); - kompot wiśniowo- truskawkowy; PODWIECZOREK: - Bułka wieloziarnista z masłem; - krakowska drobiowa; - sałata, rzodkiewka; - kawa Junior Latte; |
| środa - 2015-10-14 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Bułka liliputka z masłem; - szynka z komina; - ogórek świeży; - papryczka żółta; - herbata: melisa z gruszką; II ŚNIADANIE: Koktajl brzoskwiniowy OBIAD: - Gulasz wieprzowy z warzywami i ziołami; - kasza wiejska; -surówka amerykańska ( kapusta, por, marchew); - kompot agrestowy; PODWIECZOREK: - Chleb żytni z masłem; - powidła śliwkowe; - mleko; |
| czwartek - 2015-10-15 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Chleb orkiszowy z masłem, - serek wiejski; - Kakao; II ŚNIADANIE: Banany OBIAD: - Barszcz ukraiński z warzywami i ziemniakami; - krokiety z mięsem ( wyrób własny); PODWIECZOREK: - Chleb 7 zbóż z masłem; - szynka z indyka; - papryka czerwona; - herbata rumiankowa; |
| piątek - 2015-10-16 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Chleb żytni z masłem; - jajecznica ze szczypiorkiem; - herbata z miodem i cytryną; II ŚNIADANIE: Kiwi OBIAD: - Filety rybne; - surówka meksykańska ( kapusta pekińska, marchew, fasolka czerwona, kukurydza) - ziemniaczki z natką pietruszki; - kompot truskawkowy; PODWIECZOREK: - Budyń z sosem czekoladowym; - ciastka zbożowe; |