Jadłospis (2015-09-28 - 2015-10-04)
| poniedziałek - 2015-09-28 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Kolorowe kanapki z pieczywa orkiszowego z masłem, sałatą, rzodkiewką oraz serem żółtym; - kawa zbożowa z mlekiem II ŚNIADANIE: Arbuz OBIAD: - Zupa jarzynowa ( kapusta, marchew,groszek, pietruszka, seler kalarepka,fasolka szparagowa, ziemniaki,natka pietruszki) - Makaron wielozbożowy z białym serem i śmietaną; - Kompot lub woda do picia; PODWIECZOREK: - Bułka grahamka z masłem, wędliną wieprzową, ogórkiem świeżym; - herbata miętowo-ziołowa słodzona miodem naturalnym; |
| wtorek - 2015-09-29 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Bułka razowa z masłem; - zupa mleczna z kaszką manną; II ŚNIADANIE: Nektarynka OBIAD: - Zupa krem z dyni na kurczaku; -Szynka duszona w sosie cebulowo-rozmarynowym; - kasza jęczmienna; - surówka z marchwi, jabłka i kukurydzy; PODWIECZOREK: - Pieczywo sojowe z masłem, gotowany filet z indyka, pomidor, sałata; - herbata owocowa słodzona miodem naturalnym; |
| środa - 2015-09-30 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Kanapka z jakiem gotowanym, ogórkiem kiszonym lub szczypiorkiem; - Bawarka; II ŚNIADANIE: Mus owocowy (banan, brzoskwinia, gruszka) OBIAD: - Rosół z makaronem; - Potrawka z kurczaka ( kurczak w sosie słodko kwaśnym, z rodzynkami, cytryną i śmietaną) - ryż, groszek z marchewką. PODWIECZOREK: - Kisiel owocowy z jabłkiem; |
| czwartek - 2015-10-01 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Kanapka z jakiem gotowanym, ogórkiem kiszonym lub szczypiorkiem; - Bawarka; II ŚNIADANIE: Jabłka OBIAD: - Zupa kalafiorowa z ziemniakami i koprem świeżym, na wywarze warzywnym, zabielana śmietanką; - placuszki marchwiowe ,,KAROTKI” PODWIECZOREK: - Kaszka KUS KUS z musem wiśniowym; |
| piątek - 2015-10-02 |
|---|
|
ŚNIADANIE: - Tosty z jajkiem posypane serem Gouda; - Kakao; II ŚNIADANIE: Winogrona rodzynkowe OBIAD: - Jajko gotowane w sosie musztardowym; - ziemniaki z natką pietruszki; - buraczki domowe; - kompot z wiśni; PODWIECZOREK: - Galaretka z owocami; - wafelek ryżowy; |